Memphis Depay gaat een onduidelijke toekomst tegemoet in het Nou Camp

Home » Blog » Memphis Depay gaat een onduidelijke toekomst tegemoet in het Nou Camp

De toekomst van Memphis Depay blijft de krantenkoppen halen in de aanloop naar de transferwindow van januari. De geruchtenmolen lijkt onzeker over wat er gaat gebeuren met de Barcelona-aanvaller. Roma is naar verluidt in gesprek met Depay en zijn entourage, maar een verhuizing in januari blijft moeilijk voor de Nederlandse aanvaller.

Depay heeft het dit seizoen moeilijk gehad bij de Spaanse club en hij heeft in alle competities slechts drie wedstrijden voor hen gespeeld. Barcelona had eerder aangegeven dat ze de ex-Lyon en PSV Eindhoven ster gratis zouden laten vertrekken, maar nu willen ze een vergoeding om hem te laten gaan. Volgens calciomercato.com is Roma gesprekken begonnen met de entourage van de speler en is het van plan om de komende weken een ontmoeting te hebben met de zaakwaarnemers van Depay. De bijeenkomst zal dienen om zijn salariseisen te bespreken, die meer dan 5 miljoen euro kunnen bedragen.

De Nederlandse aanvaller wordt nog steeds in verband gebracht met het team van Jose Mourinho, aangezien de geruchten in Spanje Roma afschilderen als de grote favorieten in de race waarbij ook andere clubs als Manchester United en Tottenham betrokken zijn. Volgens een ander rapport zou de speler Barcelona verlaten, maar uiteindelijk lijkt het erop dat hij bij de ploeg van Xavi Hernandez blijft omdat de Spaanse ploeg problemen heeft om hem te contracteren. Ondertussen zei Barcelona sportief directeur Jordi Cruyff dat als Memphis hersteld is van zijn blessure, hij een speler is die veel kan helpen en dat de club niet denkt aan een vertrek van een speler.

Memphis keerde terug in actie op het WK en scoorde tegen de VS, maar zal nu zijn gedachten weer op Barcelona moeten richten nadat Oranje werd uitgeschakeld door Argentinië. De speler zelf, aldus Footmercato, is geïnteresseerd in het meest recente onderzoek van Roma, en zou hem kunnen motiveren om – ondanks de bezwaren van Barcelona – aan te dringen op een januari-verhuizing weg uit Spanje.

Depay kende vorig jaar een indrukwekkend seizoen bij de Spaanse club en scoorde 13 goals in alle competities, waarmee hij samen met Pierre-Emerick Aubameyang hun topscorer werd. Ondertussen is hij een optie voor Chelsea tijdens de januari transfer window, volgens een rapport van de Athletic. The Blues hebben momenteel dringend behoefte aan aanvallende versterking en iemand als Depay zou een nuttige optie kunnen zijn voor Graham Potter. Maar volgens de Catalaanse krant Sport ‘denken’ hun Premier League rivalen Manchester United er ook over om Depay opnieuw te contracteren, gezien hun behoefte aan een nieuwe spits.

Add a Comment