Barcelona-aanvaller Memphis Depay wordt in verband gebracht met een vertrek uit Camp Nou

Barcelona wil Memphis Depay in januari voor 2 miljoen euro van de hand doen en hoopt op een deal met de Serie A ploeg Roma. De Nederlandse aanvaller wordt nog steeds in verband gebracht met het team van Jose Mourinho, omdat de geruchten in Spanje Roma afschilderen als de grote favorieten in de race waarbij ook andere clubs als Manchester United en Tottenham betrokken zijn.

Het contract van de voormalige Manchester United-ster in Spanje loopt in de zomer af en volgende maand zou een koopje kunnen worden gesloten. Depay is momenteel in Qatar met Nederland, dat vrijdag in de kwartfinales tegenover Argentinië staat om voor het eerst in de geschiedenis het toernooi te winnen.

Ook Arsenal wordt in verband gebracht met een overgang naar Depay in januari. De ploeg van Mikel Arteta kreeg eerder deze week een zware klap te verwerken toen Gabriel Jesus een operatie aan zijn knie moest ondergaan. Hij is nu een tijdje uitgeschakeld, wat de aanval van Arsenal aanzienlijk zwakker maakt. Manchester United zou Depay in januari voor slechts 4,3 miljoen pond opnieuw kunnen contracteren. De Nederlander was een gespecialiseerde linkervleugelspeler toen hij bij United was, maar hij is nu in staat om de lijn te leiden. Zijn veelzijdigheid zou de hiërarchie moeten verleiden om hem te benaderen.

Maar Diario Sport meldt dat Roma “hard aan het werk is” om de Nederlandse international, die aan het eind van het seizoen afloopt, te contracteren. Manchester United zal dus hevige concurrentie ondervinden van de club uit de Serie A om de Nederlandse international te contracteren. Hij speelde tussen 2015 en 2017 voor United en worstelde grotendeels voordat hij werd verkocht aan Lyon, waar hij terugkeerde naar vorm en vorig jaar een verhuizing naar Barcelona verdiende.

Depay kan in januari met buitenlandse clubs praten over een vrije transfer in de zomer, mocht hij voor die tijd niet verlengen bij Barcelona. Ondertussen zouden ook Premier League-clubs Tottenham en Chelsea de Nederlander graag willen hebben. Depay zou deze winter beschikbaar kunnen zijn voor slechts 4,3 miljoen pond, maar zijn salaris is aan de hoge kant. Hij verdient momenteel 173.000 pond per week bij Barcelona en wil wellicht een salarisverhoging.

Add a Comment