Barcelona geeft vijf contracten aan vedette Alejandro Balde

Barcelona’s Alejandro Balde noemt Manchester United de enige club waar hij voor zou willen spelen naast de La Liga giganten. De 19-jarige linksback is de laatste hooggewaardeerde jongeling van de befaamde La Masia-academie van de Catalaanse reuzen die zich als een ster van het eerste elftal gaat profileren.

Balde heeft zich dit seizoen gevestigd in de basiself van Xavi. Hij verving Jordi Alba en begon aan 12 van de 14 competitiewedstrijden en gaf drie assists. Hij heeft 12 keer opgetreden in La Liga, met drie assists. Balde speelde dit seizoen ook vier keer in de Champions League en zat in beide WK-wedstrijden van Spanje in 2022 op de bank.

Het einde van zijn contract bij Barcelona nadert, maar het ziet ernaar uit dat hij een nieuwe overeenkomst zal tekenen en hij is vastbesloten om bij zijn geboorteclub te blijven, ondanks zijn duidelijke voorkeur voor de Rode Duivels. De jongeling antwoordde “United” toen hem werd gevraagd “Een andere club dan Barcelona?” tijdens een TikTok Q&A-sessie met Mundo Deportivo.

Balde’s huidige contract bij Barcelona loopt af in 2024, maar door zijn doorbraakseizoen volgen een aantal clubs zijn vooruitgang. Calcioemrcato.com meldde vorige week dat Milan Balde graag wil contracteren. Twee jaar geleden was het bijna zover, maar de onderhandelingen liepen toen stuk.

Balde is nu de startende linksback van de club en wordt beloond met een voorstel tot contractverlenging voor vijf jaar, zoals gemeld door Fabrizio Romano. Bovendien zullen de Blaugrana de vrijwaringsclausule van de 19-jarige verdediger verhogen tot 1 miljard euro, in lijn met andere topspelers als Gavi en Pedri.

Balde’s veelzijdigheid aan beide kanten van de verdediging maakt hem tot een waardevolle aanwinst voor het huidige en toekomstige Barcelona. Luis Enrique was duidelijk onder de indruk van de tiener en gaf hem zijn debuut tegen Costa Rica in de met 7-0 gewonnen wedstrijd van Spanje.

Add a Comment