Inleiding tot Barcelona

Menigte die foto's maakt in stadiontribunes en kinderen die Barcelona Messi-truien dragen

FC Barcelona, ​​​​bijgenaamd “Barça”, is een voetbalclub uit Barcelona, ​​​​Spanje, opgericht op 29 november 1899 door de Zwitser Juan Gamble.

Barcelona is een van de traditionele giganten van de Spaanse voetbalcompetitie en won 26 La Liga-titels in Spanje, 31 Copa del Rey (de hoogste in de geschiedenis van de Copa del Rey), 13 Spaanse Super Cups, 3 Eva Cups en 2 De Spaanse Liga beker.

Team Stadion

Op 24 september 1957 opende Barcelona het Camp Nou Stadion als thuisbasis. Camp Nou Stadium in Barcelona, ​​​​Spanje, is het grootste stadion van het hele Europese continent en het op één na grootste stadion ter wereld, na het Maracanã-stadion in Brazilië.
Op 21 juni 2022 maakte Barcelona officieel bekend dat het thuisstadion van het team voor het seizoen 2023-24 zal worden verplaatst naar het Olympisch Stadion van Barcelona. In juli maakte Barcelona officieel bekend dat het thuisstadion van het team, Camp Nou, officieel werd omgedoopt tot Spotify Camp Nou.

Een glimp van het enorme lege stadion

In het seizoen 2022-23 is het voetbalshirts van Barcelona geïnspireerd op de Olympische stad Barcelona. Het draait om het concept van “The Flame Lives On”. Voor het eerst verschijnt het logo van de nieuwe hoofdsponsor Spotify van de club op de voorkant , en de Verenigde Naties is gedrukt onder het nummer op de achterkant. Het logo van de UNHCR (ACNUR) om solidariteit met vluchtelingen uit te drukken. Op de rand van de trui zijn flitsen van verschillende kleuren te zien, waarbij rood, marineblauw en lichtblauw elkaar aanvullen, wat het ontwerpconcept nog meer benadrukt.

Logo van de erearmband van de Champions League

Champions League ere-armband
De UEFA bepaalt dat alleen clubs die ten minste vijf Champions League-titels hebben gewonnen of drie opeenvolgende Champions League-titels hebben behaald, ere-armbanden mogen dragen.Het nummer op de armband komt overeen met het aantal Champions League-titels dat de club heeft gewonnen.
Sinds de start van de Champions League in 1956 hebben in totaal 22 teams de kampioenstrofee gewonnen, maar slechts 6 teams hebben de armband, en Barcelona, ​​​​dat vijf keer het kampioenschap heeft gewonnen, is daar een van.