Espanyol dient klacht in tegen Barcelona wegens opstellen van ‘onverkiesbare’ Robert Lewandowski

Espanyol heeft een klacht ingediend tegen Barcelona voor het opstellen van een onverkiesbare opstelling nadat Robert Lewandowski zaterdag aan de Catalaanse derby begon. Espanyol vindt dat Robert Lewandowski ten onrechte is opgesteld door de Blaugrana.

De 34-jarige aanvaller kreeg een schorsing van drie wedstrijden opgelegd na zijn rode kaart in de 2-1 overwinning van Barca op Osasuna op 8 november. Vervolgens mocht hij 24 uur voor de aftrap van de wedstrijd op 31 december meedoen aan de derby van Barcelona met Espanyol, waarbij zijn schorsing van drie wedstrijden werd opgeschort omdat de Blaugrana hun beroep om de schorsing ongedaan te maken voortzetten. Let wel, dit betekent niet dat zijn schorsing volledig wordt ingetrokken – hij kan later nog steeds drie wedstrijden uitzitten.

Espanyol dreigde de wedstrijd te boycotten, maar speelde uiteindelijk toch en kwam met een 1-1 gelijkspel weg uit Camp Nou. Maandag diende Espanyol een klacht in bij de Spaanse voetbalbond (RFEF), wat ertoe zou kunnen leiden dat Los Pericos de drie punten krijgen en Barça een boete.

Barca zal aanvoeren dat Lewandowski beschikbaar was voor de selectie, nadat vrijdag bekend werd dat een “rechtbank voor geschillenbeslechting in Madrid een voorzorgsmaatregel heeft genomen tegen de door het Hof van Arbitrage voor de Sport opgelegde schorsing.” Espanyol, dat die wedstrijd met een bizarre late penalty gelijkspeelde, zal doorgaan met hun klacht. Hun verklaring op maandag luidde: “Voor aanvang van de wedstrijd heeft de club te goeder trouw zowel de scheidsrechter van de wedstrijd, de heer Mateu Lahoz, als de Spaanse FA zelf in kennis gesteld van de aanwezigheid in het rivaliserende team van voetballer Robert Lewandowski.”

Terwijl Barcelona wacht op de uitkomst van het verbod van Lewandowski en of het al dan niet wordt verminderd, moeten ze zich nu ook zorgen maken over een mogelijk domino-effect van de klacht van hun buren. Het is gewoon een vreemde situatie. Je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat Lewandowski de nieuwe uitdagingen krijgt waar hij naar verlangde – in de Bundesliga zou zoiets nooit gebeuren.

Add a Comment