Barcelona verwelkomt maandag spelers terug van WK op training

Home » Blog » Barcelona verwelkomt maandag spelers terug van WK op training

Barcelona is begonnen aan de terugkeer van La Liga aan het einde van de maand, nadat het een tijdje vrijaf heeft genoten.

De club is deze maandag weer aan de slag gegaan met Ronald Araujo, die weer onder leiding van Xavi over zijn blessure heen komt. Na de uitschakeling van Uruguay op het WK van 2022 keert de verdediger terug in de Catalaanse hoofdstad. Hij heeft niet meer gespeeld sinds de interland van oktober, toen hij geblesseerd raakte bij het spelen voor Uruguay, waardoor hij alle wedstrijden van zijn land op het WK miste.

In de tussentijd heeft Barcelona rechtsback Sergi Roberto beschikbaar voor de selectie zodra ze terugkeren naar competitieve actie. De Blaugrana willen hun scherpte terugvinden, met nog iets minder dan vier weken te gaan tot de terugkeer tegen Espanyol op 31 december.

Xavi verwelkomde maandagochtend verschillende spelers op de training, met Hector Bellerin, Marcos Alonso, Sergi Roberto en Inaki Pena. Zoals ‘Mundo Deportivo’ heeft gemeld, was Mateu Alemany, de directeur van Barcelona, ook op het trainingsveld aanwezig. Xavi leidde de sessie nadat hij was teruggekeerd uit Qatar om een paar wedstrijden van het WK te bekijken.

Alle spelers van Barcelona die niet bij de verschillende nationale teams zijn voor het WK zijn opgeroepen om terug te keren naar de training na een paar weken rust. Christensen, Ter Stegen en Lewandowski, allen uitgeschakeld bij respectievelijk Denemarken, Duitsland en Polen, hebben een paar dagen vrijaf gekregen. Nog eens 13 spelers zijn met hun land in Qatar.

Bovendien mogen de Blaugrana in de aanloop naar de wedstrijd tegen hun stadsrivalen vriendschappelijke wedstrijden spelen, maar die zullen niet tegen topploegen komen, als het aan Xavi Hernandez ligt. De hoofdcoach en zijn technische team hebben besloten dat Barcelona beter thuis kan blijven en in het Ciutat Esportiva weer wedstrijdritme kan opdoen.

Add a Comment