Barcelona vindt uitgang voor Memphis Depay

De eerste twee spelers van Barcelona die in actie kwamen op het WK 2022 maakten een winnende start van het toernooi toen Nederland Senegal met 2-0 versloeg in de tweede wedstrijd van Groep B in Doha. Memphis Depay viel uit door een blessure nadat hij in september een blessure had opgelopen tijdens zijn interland. Hij maakte als invaller zijn opwachting tegen Senegal en speelde een belangrijke rol in de 2-0 overwinning.

Depay kampt al twee maanden met een hamstringprobleem, maar vertelde deze week aan verslaggevers dat hij fit genoeg was om te spelen nadat hij had deelgenomen aan de training. Hij zorgde voor de broodnodige vonk toen Van Gaal hem net na het uur, bij een doelpuntloze wedstrijd, het veld op stuurde.

Depay zit in zijn laatste contractjaar en kan vanaf januari onderhandelen met een andere club, waardoor Barça het in de winter zonder zijn diensten moet stellen. Depay is consequent in verband gebracht met een verhuizing uit het Camp Nou in het januari-venster, nadat hij zijn rol in de openingsweken van 2022/23 heeft zien afnemen.

“Ik weet niet wat er na het WK zal gebeuren. De blessure is zwaar geweest, maar ik ben al hersteld en ik geniet van een WK.” aldus Depay. Hij weigerde commentaar te geven over zijn toekomst bij Barcelona, ondanks dat hij in Camp Nou lager in de pikorde is komen te staan.

Barcelona heeft echter zijn standpunt duidelijk gemaakt, over het niet aanbieden van een verlenging, en de club zal aandringen op een verkoop, omdat ze streven naar een financiële injectie aan het begin van 2023. Er wordt gezegd dat de La Liga giganten een prijsdoelstelling hebben voor Memphis in januari. De club wil de loonsom verlagen en de speler weet dat hij genoegen zal moeten nemen met een bijrol.

De Spaanse krant Sport beweert dat United, samen met Arsenal en Chelsea, de situatie bij Barcelona in de gaten houdt, voor het geval dat er een prijsvechter te vinden is. In de tussentijd, als de 28-jarige besluit dat hij wil verhuizen, zullen zijn agenten proberen een vertrek in januari mogelijk te maken.

Add a Comment