Frenkie de Jong toont waarde, maar Barca wil hem nog steeds verkopen

We zijn een heel eind gekomen van de zomermaanden waarin Frenkie de Jong met anderhalve voet buiten de deur stond in Camp Nou. Door hard werken en opoffering heeft de middenvelder zijn situatie omgedraaid. De middenvelder is in aanloop naar de pauze voor het WK weer een belangrijke speler aan het worden. Memphis Depay en Frenkie De Jong zijn beiden door Louis Van Gaal opgenomen in zijn Nederlandse selectie voor de campagne.

Frenkie De Jong was helaas voor de fans van Chelsea degene die in de zomer wegviel. De saga lijkt echter nog niet ten einde, De Jong’s speeltijd is dit jaar soms beperkt in het Barca team, hoewel het de laatste tijd beter gaat. Na een ontgoochelende oktober, met als hoogtepunt een levenloos verlies tegen Real Madrid, hebben de Catalanen de zaken omgedraaid en staan ze nu op de eerste plaats.

Frenkie verdient echter respect omdat hij kalm en zonder drama is gebleven en zijn team en de rest van de wereld heeft laten zien wat hij waard is. Hij begon het seizoen op de bank, samen met Busquets, Pedri en Gavi. Door de financiële situatie wilde de club hem weg hebben, voor de transfersom die ze konden ontvangen, maar ook voor zijn riante salarispakket.

De Catalaanse club is naar verluidt nog steeds geïnteresseerd in het verkopen van de Nederlandse middenvelder, in een poging fondsen te werven om andere spelers te contracteren. Als Barcelona besluit om De Jong in januari te verkopen, kan het opnieuw tot een strijd komen tussen Manchester United en Chelsea om zijn handtekening.

Bij het Nederlands elftal zullen we waarschijnlijk een andere versie van hem zien, in een heel ander systeem, maar niettemin een leider die hen diep in het toernooi zal dragen. Hij speelde op Euro 2021 en bereikte de laatste zestien, maar aangezien hij pas in september 2018 zijn interlanddebuut maakte in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Peru (waar hij een doelpunt van Memphis assisteerde), wordt dit zijn eerste WK-ervaring.

Nederland is buiten koploper voor de titel en zal op zoek zijn naar een betere dan 1974, 1978 en 2010, toen ze de finale bereikten.

Add a Comment