Barcelona outsider wordt in verband gebracht met een overstap naar Tottenham

Tottenham Hotspur wil naar verluidt Franck Kessie, de eerste die Camp Nou zal verlaten als de transfermarkt in januari weer opengaat, naar Barcelona halen. De club uit Noord-Londen was een van de clubs die afgelopen zomer belangstelling hadden voor Kessie, voordat hij AC Milan verliet om zich op vrije voeten te stellen bij Barcelona.

De 25-jarige international uit Ivoorkust sloot zich aan het begin van het seizoen als vrije speler aan bij de Spaanse club, maar hij is er niet in geslaagd zijn plaats in de basis te verankeren. In de hoop in januari spelers te kunnen contracteren, zal Barcelona verder moeten snijden in zijn selectie. Kessie is een van hen die zijn Catalaanse ambtstermijn nog voor het begin zal beëindigen.

Barça lijkt zelf op zoek te zijn naar een manier om Kessie van de hand te doen. De club staat naar verluidt open voor de verkoop van de Ivoriaan voor een klein bedrag van slechts 10 miljoen euro, aangezien de speler gratis bij de club is gekomen. Volgens journalist Fabrizio Romano, die schrijft in zijn column voor CaughtOffside, stond Kessie in de zomer in de belangstelling van Tottenham, maar formaliseerde de ploeg van Antonio Conte hun interesse niet.

Volgens het Spaanse Fichajes is Kessie er echter volledig op gericht om in Camp Nou te blijven en voor zijn plek te vechten, en om de rollen om te draaien na een trage start bij zijn nieuwe club. “Voordat hij Milan verliet aan het einde van zijn contract, waren er andere mogelijkheden – Tottenham was geïnteresseerd om Kessie te tekenen, maar het waren nooit vergevorderde onderhandelingen.” zei Romano.

Het is geen geheim dat Spurs meer kwaliteit en diepte moet toevoegen aan hun centrale middenveld, en Kessie zou een kwaliteitsaanwinst kunnen zijn. Maar de Lilywhites hebben uiteindelijk Yves Bissouma met veel geld overgenomen van Brighton & Hove Albion.

In de tussentijd werden Fulham en Aston Villa genoemd met belangstelling, waarbij de twee clubs een bod van respectievelijk 22 miljoen euro en 14 miljoen euro overwegen. En Inter Milaan zou Kessie in januari willen uitlenen aan San Siro, maar Romano heeft bevestigd dat er geen gesprekken worden gevoerd en dat de middenvelder er alleen op uit is goed te komen in Catalonië.

Add a Comment