Sergio Busquets geeft toe dat hij droomt van spelen in MLS

Barcelona-middenvelder Sergio Busquets hoopt in februari een beslissing te hebben genomen over zijn toekomst en geeft toe dat de mogelijkheid om voor Major League Soccer’s Inter Miami te spelen hem aanspreekt.

Enkele maanden geleden ontstonden geruchten over een mogelijk vertrek van Sergio Busquets bij Barcelona aan het einde van de campagne 2022/23. De 34-jarige heeft zich opengesteld over zijn toekomst te midden van speculaties dat hij Barcelona zal verlaten wanneer zijn contract aan het einde van het seizoen afloopt en naar Inter Miami zal verhuizen.

Busquets heeft zijn hele professionele carrière in Camp Nou doorgebracht, maar is geïntrigeerd door een nieuwe uitdaging. Hij wil in februari een beslissing nemen over zijn toekomst. Vanuit het Spaanse kamp in Qatar wees de middenvelder Miami aan als mogelijke bestemming en legde hij uit dat hij voor februari volgend jaar een deal wil sluiten.

Ik weet dat het het laatste jaar is, maar ik heb altijd gezegd dat ik met niemand iets heb getekend,’ zei Busquets tegen het Spaanse radiostation Cadena Ser. Bronnen hebben ESPN verteld dat Barcelona ook openstaat voor een verlenging van Busquets’ contract met de club, maar ze laten de middenvelder zelf beslissen wat hij het beste vindt voor zijn carrière.

Volgens de geruchtenmolen is Barcelona er vrij zeker van dat Busquets er aan het eind van het seizoen mee stopt, ook al zou Xavi graag zien dat hij nog een seizoen verlengt. Busquets wordt beschouwd als een van de beste middenvelders van zijn generatie na het winnen van acht LaLiga-titels, drie Champions Leagues, het WK 2010, Euro 2012 en talloze andere onderscheidingen. Hij speelt momenteel voor Spanje en is aanvoerder op het WK, en maakte deel uit van het winnende team van het WK 2010 – en van het team dat in 2012 het Europees kampioenschap won.

Busquets’ wens om bij de Amerikaanse ploeg te komen, komt nadat het gerucht de ronde deed dat Lionel Messi ook op weg zou zijn naar Florida, in wat een record deal voor MLS zou zijn. Het contract van de zevenvoudig Ballon d’Or-winnaar bij Paris Saint-Germain loopt in juni af. Maar Marcelo Mendez, de agent van de Argentijnse aanvoerder, beweerde onlangs dat er niets waar is van geruchten die zijn cliënt in verband brengen met Miami.

Messi, 35, zou ook kunnen besluiten zijn contract bij Paris Saint-Germain, dat in juni afloopt, te verlengen, terwijl er ook voorzichtige interesse is van Barca om hem terug te halen naar Camp Nou. Toch heeft Messi eerder toegegeven: “Ik zou graag op een dag in de Verenigde Staten willen spelen; het is altijd een van mijn dromen geweest.”

Add a Comment