Barcelona-veteraan Sergio Busquets lonkt naar Inter Miami

Barcelona-middenvelder Sergio Busquets staat op het punt zich bij ex-teamgenoot Lionel Messi aan te sluiten bij MLS-club Inter Miami, aldus Cope. Alle drie de grootheden van alle tijden speelden naast Messi in trofeeën bij Barcelona, de club waar Messi een legende van het spel werd met vier Champions League overwinningen, waaronder twee Europese trebles.

Busquets, 34, is sinds 2005 bij Barcelona en speelt momenteel zijn 15e seizoen bij het seniorenteam. Hij blijft een integraal onderdeel van de Catalaanse club onder Xavi Hernandez. De speler wil echter zijn carrière bij de club beëindigen vanwege zijn leeftijd.

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano staat Busquets in de belangstelling van MLS-club Inter Miami, omdat zijn huidige contract bij Barcelona aan het eind van het seizoen afloopt. De 34-jarige aanvoerder van Spanje heeft aan het eind van dit seizoen geen contract meer en beraadt zich over zijn toekomst in Camp Nou. Zijn manager Xavi is naar verluidt erg blij met de middenvelder. De 42-jarige gelooft dat Busquets nog een seizoen kan spelen, maar uiteindelijk is het de speler zelf die het laatste woord heeft.

Busquets is momenteel in internationale dienst met de Spaanse nationale ploeg. De Barcelona-legende begon tot nu toe beide wedstrijden voor La Roja op het WK 2022. Ondertussen wordt zijn voormalige Barcelona-teamgenoot Messi in de zomer van 2023 een vrije speler wanneer zijn huidige deal bij Paris Saint-Germain afloopt, en The Times beweert dat hij klaar is voor de VS. Als Messi akkoord gaat met zijn komst naar de Major League Soccer, is het onduidelijk wanneer hij zijn debuut zal maken in het reguliere seizoen van 2023.

Inter Miami wil niet alleen de zevenvoudig Ballon d’Or-winnaar en misschien wel de grootste speler die het spel ooit heeft gespeeld, maar ook Messi’s goede vriend Luis Suarez en Cesc Fabregas versterken. Messi en Busquets brachten meer dan tien jaar samen door bij de Blaugrana en zouden zich kunnen herenigen in Florida, waar de Argentijnse grootheid regelmatig vakantie viert in een huis dat hij bezit.

Add a Comment