FC Barcelona-duo speelde mee in Spanje’s 7-0 overwinning op Costa Rica

Home » Blog » FC Barcelona-duo speelde mee in Spanje’s 7-0 overwinning op Costa Rica

De spelers van FC Barcelona herschrijven de geschiedenisboeken in Qatar 2022, en het toernooi is nog maar een paar dagen oud. Gavi, Pedri en Balde hebben allemaal bijzondere dingen gedaan. Pedri en Gavi waren gewoonweg uitmuntend in de opener van Spanje, door hun getroffen tegenstanders schijnbaar naar believen uit elkaar te trekken. Geholpen door de aanwezigheid van hun Barcelona-teamgenoot Sergio Busquets, voltooiden ze samen 152 van de 162 passes.

Het jonge Barcelona-duo was in het eerste half uur van de wedstrijd uiterst dominant en meedogenloos, creëerde naar believen openingen en schietkansen en droeg er op zeer directe wijze toe bij dat de ploeg van Luis Enrique in die tijd drie doelpunten voorstond. In de 56 minuten dat hij op het veld stond, had Pedri 92 aanrakingen en voltooide hij 86 van zijn 89 passes. Hij voltooide vier van zijn vijf pogingen tot lange ballen, creëerde één grote kans en gaf drie belangrijke passes. Hij was de hartslag van La Roja. Gewoonweg spectaculair!

Niet sinds Pelé in 1958 had iemand zo jong als Gavi een doelpunt gemaakt op het WK. “Ik had het me nooit kunnen voorstellen,” zei Gavi, die werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler. “Ik weet dat ik de jongste in het team ben en ik respecteer iedereen, maar op het veld is het anders en haal ik het beste uit mezelf.” De tiener raakte de bal met de buitenkant van zijn rechterschoen en de bal ketste af op de rechterpaal in een van de meest indrukwekkende vertoningen van vaardigheid in het toernooi tot nu toe.

Gavi werd daarmee de jongste Spaanse WK-doelpuntenmaker ooit en de Spaanse baas werd na afloop van de wedstrijd gevraagd hoe goed hij zou kunnen worden. “Hij is uniek, heel anders omdat hij nu 18 is, maar hij heeft de persoonlijkheid van een ervaren speler.” zei Enrique. Nu Spanje zijn oude glorie probeert te heroveren, is het onmogelijk om naar Pedri en Gavi te kijken en niet herinnerd te worden aan Xavi Hernandez en Andres Iniesta, die samen met Busquets La Roja tien jaar geleden hielpen om wereldbeker- en Europees kampioenschapswinnaars te worden.

Add a Comment