Kanté is een potentieel doelwit van Barcelona

Chelsea is bereid om N’Golo Kante volgende zomer de club te laten verlaten als zijn contract in juni afloopt, en dat brengt veel belangstelling met zich mee voor de speler als vrije agent. De Fransman speelde dit seizoen slechts twee keer voor Chelsea, nadat hij in augustus een hamstringblessure opliep tegen Tottenham. Hij keerde eerder deze maand kort terug naar de training, voordat hij een verwoestende tegenslag kreeg die hem uit het WK zal weren. De voormalige Caen-man speelt sinds 2016 bij the Blues, nadat hij met Leicester de Premier League won, en heeft tot nu toe in totaal 262 wedstrijden gespeeld in alle competities.

Mocht Kante het uiteindelijk niet eens worden over een nieuwe deal met Chelsea, dan zal de WK-winnaar naar verwachting geen tekort komen aan aanbiedingen als vrije agent en wordt hij in verband gebracht met spelers als Arsenal, Barcelona en Real Madrid. Afgelopen weekend werd in Frankrijk een rapport gepubliceerd dat suggereerde dat Kanté een potentieel doelwit van Barcelona is. Directeur van voetbal, Mateu Alemany, heeft eerder aangegeven dat ze zich volgende zomer willen gaan verdiepen in de markt van gratis transfers. Ook Juventus heeft interesse in de middenvelder, die het liefst in Londen zou blijven als dat mogelijk is.

Kante heeft een schitterende carrière achter de rug in de Premier League, won de titel met Chelsea en Leicester en hielp de Blues ook aan de Champions League. Over Kante’s laatste blessure-tegenslag zei Blues-baas Graham Potter: “Hij moet dit weekend opnieuw een consultant zien. Het is een tegenslag, dus het is geen goed nieuws. Maar verder kan ik je in dit stadium niet meer vertellen .”

Gratis spelers verliezen is nooit een ideale uitkomst, zeker niet in dit korte tijdsbestek, maar misschien kunnen we soortgelijke situaties in de toekomst vermijden door een goede sportdirecteur aan te stellen en betere plannen te maken voor de korte en de lange termijn .

Add a Comment