Adrien Rabiot is geïnteresseerd in een overstap naar FC Barcelona volgend jaar

Adrien Rabiot is geïnteresseerd in een overstap naar FC Barcelona in juni volgend jaar. De 27-jarige heeft genoten van een productieve campagne voor club en land, de meest recente indruk voor Frankrijk op hun run naar de World Cup finale.

Barça was dicht bij de ondertekening van Rabiot in 2019, maar trok zich uiteindelijk terug uit de operatie na een oorlog met PSG, die eindigde met de middenvelder die zich bij Juventus aansloot als free agent. Rabiot’s huidige deals lopen tot het einde van het seizoen 2022/23, en de speler heeft bij een aantal gelegenheden toegegeven dat hij graag in de nabije toekomst naar een Premier League-club wil verhuizen.

Rabiot wil zich bij Barcelona aansluiten ondanks de belangstelling van onder meer Mikel Arteta’s Arsenal, Antonio Conte’s Tottenham Hotspur en Jurgen Klopp’s Liverpool, aldus Sport. Barcelona bevindt zich echter in een moeilijke situatie met hun financiële boeken, net als sinds het vertrek van Leo Messi vorig jaar.

Barcelona is duidelijk op zoek naar een middenvelder en werd de afgelopen weken in verband gebracht met Kante. Voorzitter Joan Laporta heeft eerder aangegeven dat het onwaarschijnlijk is dat er in januari zaken worden gedaan nu contractverlengingen prioriteit krijgen.

Rabiot wil graag voor Barça spelen, ondanks het feit dat hij grote aanbiedingen heeft uit de Premier League. De speler zal pas na januari een definitieve beslissing nemen over zijn toekomst. Volgens Italiaanse media wil Rabiot een contract van 10 miljoen euro per jaar bij zijn volgende club, hoewel bronnen aan 90min hebben bevestigd dat de speler minder zou nemen voor het juiste voetbalproject.

Volgens Diaro Sport wil Juventus van hem af en heeft het de middenvelder al aangeboden aan Barcelona. Laporta en zijn staf hebben de beslissing echter overgelaten aan hun manager Xavi, die nu zal beslissen over de handtekening van de voormalige PSG-ster.

Add a Comment