Barcelona kreeg een boete van 800.000 euro voor het overtreden van de Financial Fair Play regels.

Barcelona wordt geconfronteerd met nog meer Financial Fair Play ellende nadat de club naar verluidt drie sancties kreeg opgelegd voor in totaal bijna 705.000 pond. Dinsdag bleek dat La Liga een nieuwe reeks sancties heeft opgelegd aan FC Barcelona voor het overtreden van de Financial Fair Play regels.

De buitensporige uitgaven van Barcelona zijn een veelbesproken onderwerp. Afgelopen zomer nog gaf Barcelona ruim 100 miljoen dollar uit aan Raphinha, Robert Lewandowski en Jules Koundé. Dit is gemeld door ARA (h/t GOAL Spanje), die suggereert dat Barcelona een boete heeft gekregen op basis van drie contracten die zijn uitgedeeld aan spelers in het boekjaar 2021/22.

Alves kwam bij Barca met een kortlopende overeenkomst tot het einde van het seizoen in januari 2022, terwijl Christensen afgelopen zomer van Chelsea naar de Blaugrana werd gehaald, maar het contract valt onder de boekhouding van vorig seizoen. Araujo stemde in april in met een contractverlenging en verbond zijn toekomst voor nog eens vier jaar aan de club met een deal die ook een vrijwaringsclausule van 1 miljard euro bevatte.

Volgens ARA is de club in beroep gegaan tegen alle drie de sancties die hen vanaf 2021-22 zijn opgelegd bij de commissie voor tweede aanleg van de UEFA-licenties van de RFEF. En volgens een rapport van AS zijn de beroepen van de club, of ten minste één ervan, gehoord door de UEFA licentie tweede instantie commissie. Er is nog geen datum vastgesteld over wanneer een eventueel proces voor Barcelona zou plaatsvinden.

Hoewel Barcelona of elke andere club economische hefbomen kan gebruiken om inkomsten te genereren, kan slechts 5% van de vergoedingen worden gebruikt voor transfers en contracten. De club heeft zijn salarisplafond overschreden, dat voor elk team verschillend is op basis van inkomsten en uitgaven. Marca merkt op dat de schuld van Barcelona een serieuze grens stelt aan het vermogen om binnen het salarisplafond te werken. Hun financiën zullen volgend jaar een nieuwe klap krijgen omdat de herinrichting van Camp Nou een aanzienlijke vermindering van de inkomsten uit wedstrijden tot gevolg zal hebben.

Ondertussen heeft manager Xavi Hernandez elke nieuwe aanwinst in januari al uitgesloten en houdt hij vol dat hij tevreden is met zijn ploeg. Barcelona probeert een aantal clublegendes zo snel mogelijk te laten vertrekken om de financiën te saneren.

Add a Comment