Jordi Alba wil met pensioen bij Barcelona

Barcelona’s linksback Jordi Alba heeft in de aanloop naar het WK een update gegeven over het leven in Camp Nou. Alba tekende in 2012 voor La Blaugrana en is sindsdien een integraal onderdeel van het team. Hij maakt deel uit van het meubilair van de club en is dit jaar tien jaar in dienst.

De linksback van de Spaanse international, die als jongeling in het befaamde La Masia-academiesysteem zat, keerde in 2012 vanuit Valencia terug naar zijn Catalaanse roots. Alba blijft een belangrijke speler voor club en land, ook al wordt hij 34 in 2023. Zijn huidige contract bij La Blaugrana loopt tot 2024. Terwijl Gerard Pique onlangs is gestopt met professioneel voetbal en het contract van Busquets aan het eind van het seizoen afloopt, zijn er vooral over Alba exit-geruchten vanwege zijn inconsistentie dit seizoen.

Xavi heeft dit seizoen een beroep gedaan op jongeling Alejandro Balde als zijn eerste keus als linksback, terwijl Marcos Alonso soms ook de voorkeur kreeg boven Alba. Alba beweert ook dat hij de Catalaanse reuzen graag vaarwel zal zeggen zodra hij voelt dat hij niet meer voldoet. Omdat de club het de laatste jaren enorm moeilijk had, zowel op het veld als financieel, is er onder leiding van Xavi een verbouwing gaande om de ploeg een verfrist uiterlijk te geven.

Alba zei tegen Mundo Deportivo: “Ik wil goed blijven presteren, ik ben hier al vele jaren bij Barcelona en het is mijn bedoeling om hier te blijven.” Alba speelde dit seizoen in tien competitiewedstrijden voor Barcelona. Hij wil zijn vorm verder uitbouwen als hij later deze maand Spanje vertegenwoordigt op het komende WK 2022. Ondanks zijn mindere minuten, blijft de ervaren ster het vertrouwen genieten van Spanje-manager Luis Enrique en heeft hij beweerd dat hij blij is om deel uit te maken van de WK-selectie.

Add a Comment