Barcelona is bereid Sergio Busquets een contract voor zes maanden aan te bieden

Barcelona voorzitter Joan Laporta heeft een update gegeven over de toekomst van Sergio Busquets en zegt dat de club hoopt dat de aanvoerder tot het einde van het seizoen zal blijven. Er wordt echter verwacht dat de 34-jarige de Blaugrana zal verlaten wanneer zijn contract aan het einde van het seizoen afloopt, ondanks Xavi’s vastberadenheid om hem bij de club te houden.

De voorzitter van de club heeft toegegeven dat hij de 34-jarige middenvelder graag bij de club wil houden, maar dat de uiteindelijke beslissing bij de Spanjaard ligt nu hij een contractaanbod van de MLS bekijkt. Busquets is momenteel bezig aan het laatste jaar van zijn contract bij La Liga giganten Barcelona. Busquets is een langdurige knecht van de club en de huidige aanvoerder van het team van Xavi.

Volgens Marcal Llorente heeft de veteraan-middenvelder echter nooit de intentie gehad om Barça in de winterse transferwindow te verlaten. Hij was zelfs nogal verbaasd dat Joan Laporta zei dat hij volgende maand vertrekt. Volgens berichten van Relevo staat Barcelona inmiddels open voor de mogelijkheid om Sergio Busquets een nieuwe deal van 6 maanden of een heel seizoen aan te bieden.

“We willen dat hij blijft. Xavi vertelde me dat hij hem tot het einde van het seizoen wil; hij rekent op hem,” zei Laporta. Een overstap naar de MLS lijkt het meest waarschijnlijk voor Busquets, die heeft aangegeven zijn carrière in de VS te willen afmaken. “Er is niets ondanks de geruchten die zijn verschenen. Er is niets officieel. Ik zal zien hoe ik het dit seizoen doe. Er is niets”, aldus Busquets, die onlangs zijn afscheid van het internationale voetbal aankondigde.

Met 696 competitieoptredens op zijn naam blijft Busquets een van de meest ervaren spelers in het Barcelona-kamp op dit moment. De 34-jarige was aanvoerder van Spanje op het WK 2022 in Qatar, maar zijn team viel in de Ronde van 16 af tegen verrassingspakket Marokko en is sindsdien teruggekeerd naar zijn geboorteland. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk wat Busquets nu gaat doen, hoewel de aanvoerder tijdens het WK zei dat hij in februari een beslissing over zijn toekomst wil nemen.

Add a Comment