Barcelona ziet Arsenal-baas Mikel Arteta als “vaste” opvolger van Xavi

Voorlopig zeker niet, want Barcelona zet stevig in op Xavi Hernandez, maar de club let ook op wat Mikel Arteta doet bij Arsenal. Arteta speelde in de jeugdcategorieën van Barcelona en vormde zich als coach naast Pep Guardiola, als diens assistent. De Baskische coach doorliep als speler de Barcelona-academie voordat hij eerst werd uitgeleend aan Paris Saint-Germain en vervolgens definitief naar Rangers verhuisde.

Arsenal is onder Arteta uitstekend begonnen aan het seizoen en won 10 van zijn eerste 12 competitiewedstrijden, waardoor het twee punten voorsprong heeft op titelverdediger Manchester City. The Gunners zijn ook door hun Europa League groep gekomen om de knock-out fase van de competitie te bereiken. Het is begrijpelijk dat er, nu de Gunners hoog vliegen, vanuit het buitenland belangstelling is voor de diensten van Arteta, die pas dit jaar een nieuwe langetermijnovereenkomst tekende die hem tot 2027 bij de club houdt.

Volgens Sport wordt verwacht dat Arteta in de toekomst op de radar van Barca zal staan als de club besluit om de huidige manager Xavi te vervangen. Toekomstplanning was de afgelopen seizoenen geen sterk punt van Barcelona, maar langzamerhand lijken de Blaugrana zich weer op de toekomst voor te bereiden.

Arsenal-baas Mikel Arteta heeft toegegeven dat het onvermijdelijk is dat hij ooit door de Gunners zal worden ontslagen. De ploeg van de Spanjaard staat opvallend bovenaan in de Premier League, maar Arteta weet toch dat hij ooit zal bezwijken voor een ontslag. Arteta is er dit seizoen in geslaagd het maximale uit zijn ploeg te halen, met slechts twee verliespartijen in alle competities en een voortdurende strijd in eigen land en Europa, maar hij is zich ervan bewust dat alles elk moment kan veranderen.

Arteta oogst niet alleen lof voor het voetbal van Arsenal, maar ook voor zijn management van de kleedkamer. Hij vond het vorig seizoen niet erg om het tegen Aubameyang op te nemen, totdat hij hem uit de club had verbannen. Arteta mag dan de jongste baas in de Premier League zijn, hij heeft genoeg ervaring om te weten hoe snel dingen kunnen veranderen in het management op eliteniveau.

De huidige Barcelona-baas Xavi heeft zijn ploeg het seizoen goed zien beginnen in eigen land, met de Catalaanse reuzen slechts een punt achterstand op rivalen Real Madrid in LaLiga. Ze zijn echter voor de tweede achtereenvolgende keer in de groepsfase uit de Champions League gezet. Barcelona is om een aantal redenen geïnteresseerd in de diensten van Arteta, waarbij het feit dat hij zijn trainerskwaliteiten heeft verbeterd onder voormalig Barcelona-manager Pep Guardiola een groot pluspunt is.

Arsenal-fans zullen hopen dat Arteta bij hen blijft en het project dat hij is begonnen voortzet, maar het zou kunnen dat hij zich laat verleiden door een grote naam als Barcelona als de kans zich voordoet. Momenteel is de boodschap van Barcelona dat men het volste vertrouwen heeft in Xavi Hernandez en dat men niet van plan is veranderingen aan te brengen.

Volgens het Spaanse Sport is Arteta de ‘vaste’ favoriet om Xavi te vervangen als de huidige speler wordt ontslagen. Arteta werd halverwege vorig jaar ook in verband gebracht met de baan bij Barcelona, maar hij wimpelde die berichten af en wijt ze aan de komende presidentsverkiezingen van de club.

Add a Comment