Xavi hield afgelopen zomer het vertrek van Alejandro Balde van Barcelona naar Getafe tegen

Ramon Planes heeft onthuld hoe Alejandro Balde in de zomer naar Getafe had kunnen vertrekken, totdat Xavi besloot dat hij de tiener dit seizoen een kans wilde geven. Balde is dit seizoen een van de rijzende sterren in La Liga en is in een paar maanden tijd de eerste keus linksback van Barcelona geworden, dankzij een reeks indrukwekkende prestaties in binnenlandse competities.

Ramon Planes, sportief directeur van Getafe, gaf toe dat hij Alejandro Balde naar het Coliseum Alfonso Perez wilde halen. De club toonde interesse in de speler na de ondertekening van Marcos Alonso, maar Barca besloot uiteindelijk om hem niet te laten vertrekken. Hij vertelde Onze TV dat een exit voor Balde werd overwogen, maar Xavi maakte duidelijk dat hij de tiener dit seizoen wilde gebruiken.

Balde’s vertrek uit Camp Nou op een leendeal was op dat moment een geloofwaardig idee, maar zijn aanwezigheid bleek al snel cruciaal voor Barcelona toen Jordi Alba een moeilijke start van de campagne kende. De Barca-baas hield zijn vertrek uit Camp Nou tegen en het is een beslissing waar hij geen spijt van heeft. De club is nu zelfs aan de slag gegaan om zijn contract zo snel mogelijk te verlengen.

Er zijn in de loop der jaren veel bijzondere talenten uit de academie van FC Barcelona gekomen en Alejandro Balde, die ook wel Álex Balde wordt genoemd, heeft alles in zich om de volgende grote La Masia-alumnus te worden. Deze Barcelona jongeling is opgeroepen voor Spanje’s WK selectie om de geblesseerde Jose Luis Gaya te vervangen.

Balde heeft over zijn oproep gesproken en duidelijk gemaakt hoe blij hij is om bij de ploeg van Luis Enrique te horen. “Het is een droom voor mij, ik kan het nog steeds niet geloven.” Hij zal nu trainen met het eerste team terwijl Spanje zich voorbereidt op hun WK-opener tegen Costa Rica. Balde, 19 jaar, is nog nooit door Spanje uitgebracht op senior niveau en zou vrijdag voor de U21’s tegen Japan spelen.

Na dit WK hoopt hij op meer geluk op lange termijn dan vorig jaar. Het feit dat Balde vorig seizoen zo lang aan de kant bleef door blessures, maakt het des te indrukwekkender dat hij genomineerd is voor de Golden Boy van 2022.

Add a Comment