Raphinha’s vormdaling heeft Barcelona team intern verrast

Sommigen bij Barcelona zijn niet blij met de houding van Memphis Depay en Raphinha. Na een rooskleurige start van het seizoen is het de afgelopen weken wat minder goed gegaan met Barcelona, vooral in Europa, waar ze zijn uitgeschakeld in de UEFA Champions League. Dit heeft geleid tot enige kritiek op het project, gezien de royale uitgaven die de Catalanen in de zomer hebben gedaan om op meerdere posities topsterren te contracteren.

Er is ook verbazing geweest over de vormdip van Raphinha, die zijn plek in de opstelling van Xavi is kwijtgeraakt. De Braziliaan begon als laatste in de Clasico en had slechts 16 minuten tegen Villarreal en 33 tegen Bayern. Het is de clubbestuurders ook niet ontgaan dat Raphinha dit seizoen in de Champions League nog geen enkel doelpunt heeft gemaakt of geassisteerd.

Raphinha kwam bij Barcelona tijdens een ambitieuze uitgavengolf van de La Liga-club, en kostte hen naar verluidt 55 miljoen pond, ondanks hun enorme aanhoudende financiële crisis. Het begin van het leven bij Barcelona voor Raphinha was een merkwaardig geval. Veel fans en experts vergelijken hem met Ferran Torres. Beiden kwamen tegen een hoge prijs en op verzoek van Xavi als vleugelspelers die in zijn systeem pasten. Onder Marcelo Bielsa bij Leeds United kwam Raphinha als een ster op het wereldtoneel en niemand kan Raphinha’s prestaties in Engeland ontkennen. Waarom leek hij dan een omhulsel van zichzelf onder Xavi?

De vleugelspeler kwam bij Barcelona in een droomtransfer van Leeds United, waarbij de Witten 49 miljoen pond binnenhaalden, oplopend tot 55 miljoen pond. Zijn prestaties op het veld hebben de spanning rond het bedrag dat de club voor de Braziliaan heeft neergeteld echter niet verminderd. Raphinha was een superster bij Leeds, met 17 goals en 12 assists in 67 wedstrijden nadat hij in 2020 overkwam van Rennes.

De voormalige vleugelspeler van de Whites kwam alleen de laatste 32 minuten van de bank en verving Pedri. La Vanguardia waardeerde Raphinha met slechts 3/10 voor zijn optreden tegen Bayern, wat suggereert dat Raphinha weet dat hij de strijd om een belangrijke aanvalsspeler te worden heeft verloren. Ze zeiden: “Melancholiek – Raphinha, 3. De Braziliaan, getekend voor een kraakprijs, weet dat hij de strijd om belangrijk te zijn voorin heeft verloren en dat weegt op hem.”

Het is Barcelona’s zesde nederlaag op rij tegen de Beierse ploeg, die met 3-0 won in het Nou Camp. Het ziet er niet goed uit voor Barcelona, dat duidelijk rekende op Champions League kwalificatie dit seizoen. Hun uitgaven leken vanaf het begin ronduit lachwekkend, en hun ondermaatse prestaties maken het nog zorgwekkender voor hen. Het spreekt voor zich dat de voormalige vleugelspeler van Leeds United de komende weken een tandje bij moet zetten. Raphinha is een concurrent. Hij vecht hard tot het einde, en je kan zijn inzet voor de badge op zijn shirt niet in twijfel trekken. Het goede nieuws is dat Barcelona, anders dan de afgelopen jaren, manieren vindt om wedstrijden in eigen land te winnen, zelfs als ze slecht presteren.

Add a Comment