Frenkie de Jong bekritiseert bestuur Barcelona voor lekken contractgegevens

Frenkie de Jong heeft een scherpe aanval gelanceerd op het bestuur van Barcelona omdat het in de zomer zijn contractgegevens zou hebben gelekt. Barcelona deed deze zomer een verkapte poging om Frenkie de Jong te verkopen en de Nederlandse middenvelder hield zich maandenlang afzijdig. Eindelijk heeft hij echter zijn gevoelens over de kwestie duidelijk gemaakt.

De Nederlander zag een hereniging op Old Trafford met Erik ten Hag niet zitten en een probleem met het uitgestelde salaris van de speler maakte een mogelijke overstap vrijwel onmogelijk. Er kwam geen deal tot stand, ondanks dat men in Camp Nou de verkoop wilde goedkeuren en kosten wilde besparen. De 25-jarige speler suggereert nu dat hij de rest van zijn carrière bij de zwaargewichten van La Liga wil doorbrengen.

Barcelona-adviseur Enric Masip heeft de bewering van Frenkie de Jong dat het bestuur hem in de zomer in diskrediet wilde brengen en verkopen, teruggedraaid. De details van het contract van De Jong doken in de zomer op na berichten dat het contract van de speler niet geldig was en dat de Catalaanse reuzen hem tot een salarisverlaging zouden dwingen. In een gesprek met De Telegraaf noemde de Jong Barcelona-voorzitter Joan Laporta niet bij naam, maar legde hij uit dat de betrekkingen tussen hem en de hiërarchie van de club feitelijk zijn verbroken.

De Nederlandse international werd ondervraagd over het standpunt van Xavi over zijn tumultueuze relatie met de bazen van de club. En hij merkte op dat hij nooit het gevoel heeft gehad dat de Barca-manager tegen hem was. De Jong heeft dit seizoen 17 keer opgetreden voor Barcelona, maar slechts negen daarvan waren La Liga-starts, omdat hij te maken heeft met hevige concurrentie voor plaatsen op het middenveld.

In de tussentijd zal de verkoop van spelers opnieuw de sleutel zijn voor Barcelona om Fair Play te bereiken en spelers binnen te halen. De Catalaanse club zou contact hebben gelegd en gesprekken hebben geopend met twee van hun spelers in Marc-Andre ter Stegen en De Jong om hun salaris te verlagen. De Jong – die door Xavi een “buitengewone voetballer” werd genoemd – staat in de top 10% van zijn positiegenoten in de top vijf Europese competities voor het afmaken van passes en het maken van schoten, twee gebieden waar Thiago bekend om staat.

Add a Comment