Barcelona ziet Milanese Rafael Leao als topdoelwit voor komende zomer

La Liga zwaargewichten Barcelona hebben naar verluidt de 23-jarige Portugese international Rafael Leao geïdentificeerd als een top doelwit voor volgend jaar. Volgens journalist Toni Juanmarti is clubvoorzitter Joan Laporta een groot bewonderaar van dit Tottenham-doelwit.

De Portugese international zou in heel Europa bewonderaars hebben nadat hij in het seizoen 2021-22 11 goals en 10 assists maakte in 34 wedstrijden in de Serie A, toen Milan de titel won. Zijn contract loopt af in 2024 en als hij niet verlengt, zal Milan gedwongen zijn om hem te transfereren. De 23-jarige spits vroeg enkele weken geleden om een salaris tussen de tien en twaalf miljoen euro. De Italiaanse club evalueert het voorstel.

Tegelijkertijd ziet Chelsea eigenaar Todd Boehly ook een mogelijke transfer move voor de Portugees om de Blues ploeg opnieuw vorm te geven naar zijn en Graham Potter’s beeld. Leao had aanvankelijk moeite om zijn autoriteit te laten gelden in San Siro. Maar hij keek de afgelopen twee jaar niet meer om en loodste de Rossoneri naar de Serie A-titel in 2021/22.

Bovendien heeft voetbaldirecteur Fabio Cordella in gesprek met Calciomercato zelfs verklaard dat de ploeg van Antonio Conte in de race is om Leao, die een vrijwaringsclausule van 105 miljoen pond (TuttoMercatoWeb) in zijn contract heeft staan, te contracteren. Naast Barcelona en Chelsea zou ook Real Madrid van plan zijn om Leao, die in totaal 34 doelpunten en 30 assists heeft gemaakt in 135 wedstrijden voor Milan in alle toernooien, over te nemen.

Leao’s vader Antonio Leao heeft echter laten doorschemeren dat de aanvaller graag een nieuw contract wil tekenen in San Siro: “We werken eraan [een nieuw contract].” Milan directeur voetbalzaken Frederic Massara zei dat ze hopen een akkoord te bereiken en zijn contract te verlengen.

Het spreekt voor zich dat Leao een van de meest opwindende talenten van Europa is op dit moment en het zou voor elke Europese club een grote coup zijn om hem te contracteren. Het wordt dus interessant om te zien of Leao komende zomer bij Barcelona komt of dat een andere club hem overneemt.

Add a Comment