Barcelona voert harde gesprekken met Jordi Alba over mogelijke exit

Barcelona gaat naar verluidt intensieve gesprekken voeren met de 33-jarige verdediger Jordi Alba over een mogelijk vertrek als vrije speler in 2023. De ervaren linksback heeft een contract tot 2024 en nu de club de loonkosten wil verlagen, is Alba de afgelopen maanden in het vizier gekomen.

Alba bleef de afgelopen zomer op zijn plaats, ondanks de hevige speculaties dat hij op een gegeven moment op het punt stond om naar Italië te verhuizen en bij Inter Milan aan de slag te gaan. De linksback heeft ontkend dat hij op weg is naar een vertrek bij de club, terwijl hij ook inging op suggesties dat Inter Milan hem nog voor het einde van de zomertransferperiode wilde contracteren.

Barcelona houdt echter vast aan zijn houding om zijn overeenkomst af te ronden en wil zich terugtrekken bij Barça, mogelijk in 2024, al met 35 jaar. De Blaugrana zitten momenteel met een schuld van meer dan 1 miljard dollar, en zullen moeten vertrouwen op het vertrek van spelers om de Financial Fair Play-regels in evenwicht te brengen en ruimte vrij te maken op de loonlijst, zodat ze in de volgende twee transfervensters nieuwe aanwinsten kunnen doen.

Alba heeft genoten van een legendarische periode in Camp Nou sinds zijn terugkeer bij Barcelona meer dan tien jaar geleden. en de Spanjaard, een voormalig lid van Barcelona’s befaamde La Masia academie, is de afgelopen tien jaar steeds beter geworden. Alba heeft eerder gezegd dat hij met pensioen wil bij Barcelona en zolang hij nog presteert, hoopt hij bij de club te blijven. “Ik heb een contract bij Barca,” vertelde hij aan El Larguero. “Als ik mezelf niet klaar zie om voor Barca te spelen, zal ik de eerste zijn om te vertrekken. Ik wil mezelf niet belachelijk maken.”

Door de komst van Marcos Alonso in de zomer en de opkomst van de explosieve Alejandro Balde heeft Alba tot nu toe in minder dan de helft van de wedstrijden van Barca gespeeld. Bij het debuut van The Red in de wedstrijd tegen Costa Rica (7-0) profiteerde Alba van zijn minuten met een goed optreden waarin hij een penalty veroorzaakte en twee assists toevoegde.

Gezien de hoeveelheid tijd die Alba nog op zijn contract heeft staan, zal hij Camp Nou niet ontvluchten zonder afkoopsom. Toch zou het bedrag minder moeten zijn dan wat het kost om de ex-Valencia man in de eerste ploeg van Xavi Hernandez te houden.

Add a Comment