Xavi verzekerd van Europa League-voetbal in het nieuwe jaar

Barcelona-coach Xavi geeft toe dat zijn team niet aan de normen voldeed na te zijn ingedeeld in “de slechtste Champions League-groep in jaren”. De voormalige aanvoerder van Barça heeft het zeker niet makkelijk gehad sinds hij Qatarese club Al Saad verliet. Hij staat voor de uitdaging om zijn oude club weer in glorie te brengen, temidden van de financiële problemen waarvan veelvuldig melding wordt gemaakt.
Barcelona gaf in de zomer veel geld uit aan een groot aantal nieuwe aanwinsten en de druk op Xavi is daardoor toegenomen, ondanks dat hij het schip enigszins in bedwang heeft gehouden. Xavi is zich terdege bewust van het belang van de mentale toestand van zijn spelers en in de wedstrijd tegen Valencia heeft hij ze 90 minuten lang aangemoedigd en hun fouten vanaf de zijlijn gecorrigeerd.
Dit paste bij het gevoel in Camp Nou dat er niet veel zelfkritiek komt van Xavi, die in het openbaar hetzelfde zelfvertrouwen uitstraalt als tijdens zijn lange spelerscarrière.
Xavi heeft enige kritiek gekregen, omdat hij er in opeenvolgende seizoenen niet in is geslaagd Barcelona uit de groepsfase van de Champions League te loodsen. Hij moet de club ook nog steeds naar zilverwerk leiden, terwijl er talrijke grote nederlagen zijn geleden tegen de elite – Real Madrid, Bayern München, Inter….
“We hebben blessures gehad. Het zijn geen excuses, maar dat heeft ons pijn gedaan. Ten opzichte van vorig seizoen hebben we een betere ploeg en een beter imago in Europa. Maar we zijn niet opgewassen tegen onze taak”, zei Xavi in de aanloop naar de wedstrijd.
Xavi keek liever optimistisch vooruit, nu Barca tweede staat in LaLiga en verzekerd is van Europa League-voetbal in het nieuwe jaar.

Add a Comment