Waar wordt de volgende bestemming voor Barcelona-buitenstaander Memphis Depay?

Barcelona is naar verluidt bereid om Memphis Depay in januari gratis te laten vertrekken. Relevo meldt dat zijn contract aan het eind van het seizoen niet wordt verlengd, maar dat Barca graag wil dat hij na het WK vertrekt als hij dat wil.

Er wordt gezegd dat Depay graag weg wil bij Barcelona nadat hij onder Xavi in de pikorde is gezakt. De Nederlander zal waarschijnlijk geen contractverlenging tekenen in Camp Nou. Volgens journalist Adrian Sanchez (h/t Manchester Evening News) heeft Manchester United zijn eerste officiële bod naar Barcelona gestuurd om de uit de gratie geraakte Nederlandse spits Memphis Depay te contracteren in de januari transferwindow. De Red Devils werden in de zomer in verband gebracht met hun voormalige nummer 7. Maar een terugkeer naar Old Trafford bleef uiteindelijk uit en de speler bleef in het Nou Camp.

Volgens Fabrizio Romano, die schrijft in zijn exclusieve Daily Briefing voor CaughtOffside, is Depay momenteel echter met geen enkele club in gesprek. Memphis moet nu een grote beslissing nemen. Hij weet dat hij geen toekomst heeft bij Barcelona, maar hij moet beslissen of hij nu gaat of aan het eind van de campagne. De Nederlandse international heeft deze campagne nog maar drie keer gespeeld voor de Catalanen, maar was vorig jaar nog de topscorer van Barcelona met 13 goals in 31 wedstrijden.

De voormalige aanvaller van Olympique Lyon heeft in het verleden deel uitgemaakt van Man United toen hij overkwam van PSV Eindhoven, maar het was een periode die hij graag zou willen vergeten, omdat de 28-jarige een moeilijke tijd had in Manchester. In de zomer werd gesuggereerd dat Ten Hag Depay terug wilde halen naar Manchester op een moment dat de toekomst van Cristiano Ronaldo onzeker was.

Man Utd had in de zomer contact met Depay, zoals Romano eerder onthulde, en ze zouden de 28-jarige zeker nog overwegen bij gebrek aan betrouwbare aanvalsopties op dit moment. Maar Arsenal is volgens Fichajes ook geïnteresseerd in de komst van Barcelona-aanvaller Memphis Depay in januari. The Gunners willen meer goals toevoegen aan hun aanval. Ondertussen meldde Fichajes ook dat de volgende bestemming van de Nederlandse aanvaller in La Liga lijkt te liggen, met Sevilla dat zijn diensten wil vastleggen. De Andalusische reuzen kenden een verschrikkelijke eerste helft van het seizoen 2022/23 en de nieuwe manager Jorge Sampaoli wil volgend jaar ingrijpende veranderingen aanbrengen in de ploeg.

Add a Comment