N’Golo Kante wil in januari precontract met Barcelona

N’Golo Kante wil in januari een voorcontract met Barcelona omdat hij in de zomer een vrije transfer wil, aldus berichten in Spanje. De huidige overeenkomst van de Franse middenvelder loopt deze zomer af, en Chelsea is naar verluidt niet van plan om aan zijn eis van een driejarige verlenging te voldoen.

Kante’s laatste van een reeks blessures hield hem uit het WK, maar dat heeft hem er niet van weerhouden om in verband te worden gebracht met Barca en mee te reizen met de Blues op hun trainingskamp in Abu Dhabi. Volgens Diario Sport zou hij graag naar Barcelona verhuizen en zou hij bereid zijn om in januari een voorcontract te tekenen bij de Catalanen. Kante zou Barca afgelopen zomer hebben benaderd toen het geen prioriteit was om iemand op zijn positie te vinden.

Met de toekomst van Sergio Busquets in het vooruitzicht wil Barcelona naar verluidt zijn middenveld versterken met een speler die als spil kan fungeren. Een ander rapport zegt echter dat Barcelona-baas Xavi liever Martin Zubimendi van Real Sociedad zou halen dan de Chelsea ster. Ondertussen zijn Juventus en Inter Milaan ook in verband gebracht met de ex-Leicester held.

Barca zou ook Ilkay Gundogan van Manchester City en Ruben Neves van Wolves in de gaten hebben gehouden. Ze lijken hun middenveld klaar te hebben voor de toekomst, met Gavi en Pedri die nog jaren bij de club zullen blijven. Maar de toekomst van Frenkie de Jong is nog steeds onzeker, Sergio Busquets is zeker dicht bij zijn pensioen en Franck Kessie heeft niet de impact gehad waarop Xavi had gehoopt.

Barca’s grootste probleem is natuurlijk financieel. De Catalanen weten niet zeker hoeveel speelruimte ze hebben in de zomer en dat is nog een reden waarom ze nog geen beslissing hebben genomen over Kante. Ze willen dat Kante zijn salarisverwachtingen verlaagt om Stamford Bridge in te ruilen voor Camp Nou, maar zijn potentiële inkomsten kunnen worden verhoogd door extra’s en bonussen.

Add a Comment