Barcelona mikt op Inigo Martinez als vervanger van Gerard Pique

Barcelona verliest een van hun enige niet geblesseerde centrale verdedigers halverwege het seizoen. Gerard Pique, 35, kondigde twee weken geleden zijn schokkende afscheid van het voetbal aan, met een wedstrijd tegen Almeria als zijn laatste. Pique heeft besloten te vertrekken en zijn salaris kan uit de boeken.

Romano bevestigt dat na het verlies van de ervaren middenvelder, de La Liga ploeg op zoek is naar een nieuwe middenvelder om de opties in hun team te versterken – ondanks het feit dat ze Jules Kounde, Marcos Alonso en Hector Bellerin hebben getekend om hun backline te verbeteren in de zomer. Naar verluidt heeft Barcelona hem al effectief vervangen – ze hebben al een deal met Athletic Bilbao’s Inigo Martinez. The Athletic of Bilbao is er niet in geslaagd de verlenging van Martínez te concretiseren en heeft veel problemen om het uur om te onderhandelen met de centrale.

Het contract van de Spaanse verdediger loopt in juni af en hij is een doelwit van Barcelona, dat de aftredende Gerard Pique wil vervangen. Inigo Martinez zegt echter dat hij gelukkig is bij Athletic, maar geeft toe dat hij een onzekere toekomst tegemoet gaat. Er zijn suggesties dat Barcelona-baas Xavi Martinez graag in januari naar Camp Nou wil verhuizen, maar voor een deal halverwege het seizoen zou een transfersom moeten worden betaald.

Journalist Gerard Romero heeft opnieuw gemeld dat Barcelona en Martinez weliswaar een mondelinge overeenkomst hebben gesloten, maar dat er tot op heden nog niets officieel is ondertekend. Het duidelijke probleem met deze gemelde deal is echter dat het gat tussen nu en volgende zomer een probleem zal blijven. Barcelona zou de mogelijkheid kunnen onderzoeken om hem in de wintertransferperiode over te nemen als ze hem goedkoop kunnen krijgen, terwijl Bilbao hem mogelijk niet gratis wil verliezen.

Martinez is linksvoetig en een nuttige speler voor Xavi. Barcelona praat al maanden met Martinez. Ze hadden hem afgelopen zomer bijna getekend, maar de atleten waren niet bereid om een redelijke prijs overeen te komen. De Spaanse center-back heeft tien jaar ervaring met spelen in La Liga en is de afgelopen tien jaar een vaste waarde geweest in de competitie.

Hoewel Athletic Club voortdurend in contact staat met de vertegenwoordiger van Martinez over een mogelijke verlenging, spreekt het vanzelf dat een bod van Barcelona moeilijk te weigeren zou zijn. Bij Barcelona groeit de overtuiging dat een centrale verdediger meestal een noodzaak is.

Add a Comment