Frenkie de Jong zegt tegen Erik ten Hag dat hij graag bij Man United wil komen werken

Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong heeft Erik ten Hag naar verluidt verteld dat hij graag bij Manchester United wil komen spelen. De Red Devils willen de middenvelder van Barcelona nog steeds graag inlijven nadat ze er in de zomer niet in slaagden zijn diensten veilig te stellen.

De Red Devils hebben het grootste deel van de zomer geprobeerd de Nederlandse international weg te krijgen bij Barcelona, maar de middenvelder bleef volhouden dat hij niet van plan was te vertrekken uit Camp Nou. Ondanks de onwil van Barcelona om het verschuldigde loon van De Jong uit een Covid-19 pandemie op te hoesten, vertelde de speler dit jaar aan documentairemakers dat hij in Spanje wil blijven.

Nu heeft de Manchester Evening News begrepen dat de Nederlandse talisman De Jong zijn oude Ajax-coach Ten Hag privé de verzekering heeft gegeven dat hij graag bij United wil komen. Hij is tijdens het WK niet bij de club geweest omdat hij Nederland hielp de kwartfinales te bereiken. En de Man United-baas zou alles op alles moeten zetten om dit voor elkaar te krijgen. De Jong is een elite centrale middenvelder die tijdens het WK in Qatar heeft bewezen hoe immens hij is.

Ten Hag was wanhopig om De Jong te contracteren nadat hij hem bij Ajax had gecoacht, want het duo won samen een competitie- en bekerdubbel tijdens de campagne 2018/19. De Nederlander is waarschijnlijk de meest waardevolle aanwinst in de boeken van Barcelona. Het is dus niet verwonderlijk dat de Blaugrana hem tijdens de zomerse transferperiode probeerden te lozen.

United versterkte zijn middenveld met Casemiro en Christian Eriksen voor de start van de campagne 2022/23, maar beide spelers worden 31 in februari. Baas Xavi wil De Jong blijkbaar graag behouden en beschrijft hem als “een differentiële speler” die “veel betere omstandigheden heeft dan ik als voetballer had”. Barcelona wordt geconfronteerd met een nieuwe zomer van financiële problemen te midden van hun enorme schulden.

United kwam in de zomer met Barcelona een bedrag van 85 miljoen euro overeen voor De Jong, maar het uitstel van betaling van de 25-jarige bleek een onoverkomelijk struikelblok. Dit leidde tot de komst van Real Madrid ster Casemiro voor 70 miljoen pond en Christian Eriksen op een gratis transfer. De Jong maakte vorig seizoen drie doelpunten en drie assists in 32 La Liga-wedstrijden voor Barca. In die wedstrijden gaf de Nederlander gemiddeld 51,2 passes per wedstrijd en noteerde hij een indrukwekkend percentage van 91,3%.

Add a Comment