Barcelona gaat Sergi Roberto met een jaar verlengen

Het staat vast dat Barcelona in januari of in de zomer op zoek gaat naar een nieuwe rechtsback. Volgens Mundo Deportivo houden de Blaugrana rekening met de mogelijkheid dat ze deze winter maar één goedkope aankoop kunnen doen, ondanks het feit dat ze op twee posities in nood zitten. En daarom overweegt Barça om Sergi Roberto met nog een jaar te verlengen, hoewel dit sterk zal afhangen van hoe het seizoen afloopt.

Roberto zette pen op papier voor een eenjarige contractverlenging in aanloop naar het seizoen 2022-23. Nu hij de laatste zes maanden van zijn huidige contract ingaat, zijn er onzekerheden over zijn toekomst in Camp Nou. Maar Diario Sport denkt dat de Catalanen hem willen behouden. Barcelona wil nog steeds een nieuwe rechtsback aantrekken, maar zou Roberto kunnen behouden omdat ze van plan zijn om zowel Sergino Dest als Hector Bellerin af te stoten.

Roberto bleef dit seizoen op verzoek van Xavi Hernandez, die hem een veelzijdige en belangrijke speler in de kleedkamer vindt. Hij begrijpt het positiespel van Barça perfect en kan zowel op het middenveld als op de rechtsbackpositie spelen. Ondertussen zou Roberto de enige andere aanvoerder kunnen zijn na de pensionering van Gerard Pique, terwijl Jordi Alba en Sergio Busquets volgens de geruchten met een vertrek te maken hebben.

Xavi houdt van Roberto vanwege zijn veelzijdigheid en tactische flexibiliteit. En die redenen in combinatie met Barça’s financiële situatie zouden ertoe kunnen leiden dat hij nog een eenjarige verlenging krijgt. Zijn huidige contract, getekend tegen een sterk gereduceerd tarief, loopt eind dit jaar af. De club verlaagde zijn salaris en Roberto accepteerde dat, dus hetzelfde scenario zou deze zomer kunnen gebeuren.

Niet iedereen bij de Catalaanse club is echter bereid Roberto een nieuw contract te geven. Volgens de eerder genoemde bron is er een verschil van mening tussen de clubfunctionarissen en de begeleidingsstaf hierover. De Spanjaard is het namelijk niet eens met het idee om zijn salaris verder te verlagen. Roberto heeft zijn salaris eerder in de zomer al aangepast toen zijn contract werd verlengd.

Roberto kwam dit seizoen tot 12 optredens, maar liep in oktober een ontwrichte schouder op, waardoor hij buitenspel kwam te staan. Xavi begrijpt dat hij een speler is die zijn potentieel waarmaakt, dus hij zou zijn continuïteit groen licht geven als er geen andere overtuigende alternatieven zijn.

Add a Comment