Barcelona feliciteert Lionel Messi met WK-winst op sociale media

Aan Lionel Messi zal altijd met liefde worden gedacht bij Barcelona, en het is waarschijnlijk dat velen bij de club hopen dat hij Argentinië naar WK-glorie leidt tegen Frankrijk. Barcelona-spelers uit heden en verleden zien Lionel Messi graag het WK in Qatar in 2022 winnen nadat hij Frankrijk op strafschoppen heeft verslagen.

Barcelona heeft Lionel Messi gefeliciteerd nadat de Argentijn zijn land aan hun derde WK-kroon heeft geholpen. De Catalanen zijn druk bezig geweest met het vieren van zijn WK-winst op zondag met een reeks berichten op sociale media.

Messi speelde een sleutelrol in de overwinning van de Zuid-Amerikanen op Frankrijk in de finale, door twee keer te scoren in de spannende 3-3 met Frankrijk na extra tijd en vervolgens de eerste penalty van zijn ploeg te scoren in de beslissende shoot out. De GOAT mocht vervolgens de trofee in ontvangst nemen die hem zo lang ontglipt was en pakte ook de Gouden Bal, uitgereikt aan de beste speler van het toernooi.

Dit was Messi’s laatste missie. De fakkel van Maradona overnemen en in de ogen van al zijn landgenoten de beste speler aller tijden worden, door hen opnieuw wereldkampioen te maken. “De ware koning van deze sport,” schreef Ronald Araujo op Instagram stories. “Gefeliciteerd Leo, het voetbal was je dit verschuldigd,” zei Pedri. “Gefeliciteerd broer,” bood Neymar aan.

Messi bracht 20 jaar door bij Barcelona nadat hij als tiener uit Argentinië arriveerde. In die tijd werd hij recordhouder en topscorer van de club en scoorde hij 672 keer in 778 wedstrijden. Het lijdt geen twijfel dat Leo Messi een legende van FC Barcelona is. De voormalige nummer 10 van Barça heeft meer wedstrijden gespeeld, meer doelpunten gemaakt en meer trofeeën gewonnen dan wie dan ook in de geschiedenis van de club.

Add a Comment