Sergio Busquets wacht nog steeds op contractverlenging Barcelona

Sergio Busquets won vorige maand zijn eerste trofee als Barcelona aanvoerder, toen de Blaugrana Real Madrid versloegen in de finale van de Spaanse Super Cup in Riyad. De Spaanse international wacht naar verluidt nog steeds op een nieuw contractaanbod van Barcelona, omdat zijn huidige deal aan het eind van het seizoen afloopt.

Barcelona heeft twee aanvoerders wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt. Zowel Sergio Busquets als Sergi Roberto zitten in het laatste jaar van hun respectievelijke contracten en hun toekomst zou in tegengestelde richting kunnen gaan. Volgens Roger Saperas op RAC1 is Busquets bereid om bij de club te blijven met een lager salaris en een kortlopend contract. Maar een recent rapport van Toni Juanmarti geeft een update over Barcelona’s streven naar verlenging van Roberto, en verklaart waarom de speler besloot het eerste aanbod van de club af te slaan.

Xavi vindt dat ze in Camp Nou al de beste middenvelder hebben en heeft liever dat Busquets bij de ploeg blijft dan dat hij in de zomer op zoek gaat naar een andere middenvelder. De 34-jarige wil het jaar afsluiten met meer zilverwerk, in wat wel eens zijn laatste seizoen bij de club zou kunnen worden. Busquets wil zijn toekomst regelen in februari, zoals hij al eerder heeft verklaard, wat betekent dat Barca misschien een stap moet zetten als ze de Spaanse international willen behouden.

Hoewel de Blaugrana en de agent van de speler in eerste instantie contact hebben gehad, heeft de club nog geen formeel aanbod gedaan. De veteraan trekt ook belangstelling van de MLS, waar Inter Miami op gebrand is, en Saoedi-Arabië, waar Al Nassr hem een groot contract heeft aangeboden. De MLS-ploeg heeft geld ingezameld om nieuwe spelers te contracteren na het vertrek van Claudio Pizarro. De middenvelder van Barcelona staat op het lijstje van Inter Miami en zij rekenen op hem vanaf juni.

Rac1 meldt echter dat Busquets bereid is te verlengen bij Barcelona, en wacht op een aanbod van de club alvorens te beslissen over zijn toekomst. Er blijft dus onzekerheid over de toekomst van de voormalige Spaanse international. Hij blijft dit seizoen een belangrijke speler voor Xavi en begon in 2022-23 15 van de 19 wedstrijden voor de Catalanen.

Add a Comment