Barcelona voorzitter Joan Laporta onthult dat Liverpool hen versloeg om Luiz Diaz te tekenen

Barcelona voorzitter Joan Laporta noemt Luiz Diaz een “geweldige speler” en geeft toe dat hij het betreurt dat hij de superster van Liverpool niet heeft getekend. Diaz maakte afgelopen januari voor 47 miljoen euro de overstap naar Liverpool na indrukwekkende optredens voor zowel Porto als Colombia in de Copa America. Sindsdien is hij steeds sterker geworden, zoals Laporta erkende tegenover Mundo Deportivo.

Liverpool heeft de plannen om Diaz in de zomer te contracteren versneld, ondanks de gemelde interesse van Tottenham. Laporta heeft nu onthuld dat Barcelona ook achter de spits aanzat, maar uiteindelijk de boot mistte vanwege hun economische situatie. De Reds haalden de aanvaller in januari 2022 binnen voor een bedrag van 45 miljoen euro, met nog eens 15 miljoen euro extra.

“Op dat moment waren we net geland bij de club en Liverpool was ons voor, maar we overwogen om [Diaz] binnen te halen,” zei de Barca-voorzitter tijdens een persconferentie in Bogota. Het besluit van Klopp om door te gaan met de ondertekening wierp meteen zijn vruchten af. Diaz gaf een assist bij zijn debuut in de met 3-1 gewonnen FA Cup vierde ronde tegen Cardiff en scoorde minder dan twee weken later de eerste van zijn zes doelpunten.

Diaz had naam gemaakt in Europa gedurende twee en een half jaar bij Porto en was in de vorm van zijn leven halverwege de 2021/22 campagne na 16 doelpunten in 28 wedstrijden in alle competities. De Colombiaanse international, 25, sloot zich in januari voor 50 miljoen pond aan bij Liverpool na een verbluffende start van de campagne 2021/22 – hij scoorde 14 doelpunten in 18 competitiewedstrijden. Diaz heeft sinds zijn komst 16 doelpunten gemaakt – met 10 goals en zes assists – in 38 wedstrijden voor de mannen van Jurgen Klopp. Hij won de EFL Cup, FA Cup en bereikte vorig seizoen de Champions League-finale.

De financiële problemen bij Barcelona verhinderden hen een deal te sluiten en het zou de verkoop van verschillende activa in de zomer bespoedigen om hen in staat te stellen te tekenen. Ondertussen tekenden ze wel Leeds-vleugelspeler Raphinha in de laatste transferwindow en slaagden ze erin Ousmane Dembele aan een nieuw contract te binden. Barcelona was nog actief in de januari-periode, toen het voor 55 miljoen euro Ferran Torres overnam van Manchester City en Pierre-Emerick Aubameyang, Adama Traore en Dani Alves op vrije voeten bracht.

Add a Comment