Ousmane Dembélé werd geblesseerd gewisseld in Barcelona’s 1-0 overwinning op Girona

Barcelona’s overwinning op de Catalaanse rivalen Girona op zaterdagmiddag was een zwaar bevochten overwinning. Vleugelspeler Ousmane Dembélé zal voor onbepaalde tijd aan de kant staan nadat hij een spier in zijn linkerbeen geblesseerd raakte in deze 1-0 overwinning op Girona in de Spaanse competitie.

Dembele, 25, trok halverwege de openingshelft van Barcelona’s 1-0 La Liga overwinning zijn linkerbeen omhoog. Hij werd vervangen door Pedri – die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte tijdens zijn 100e optreden bij Barca – en zag de rest van de wedstrijd vanaf de bank. Barcelona moet nog een officiële schatting geven van hoe lang Dembele aan de kant zal staan, maar lokale rapporten suggereren een afwezigheid van drie weken.

Xavi gaf na de wedstrijd een korte update over zijn aanvaller, nadat hij de Fransman had verloren aan wat een spierprobleem leek te zijn. “Dembélé? Ik denk dat er een aanzienlijke blessure is,” zei hij. Een verjongd Barcelona staat momenteel bovenaan in de Liga en Dembele speelt een grote rol in hun succes. De Franse spits, die deel uitmaakte van het tweede team op het WK, heeft acht keer gescoord voor Barcelona en is de snelste één-op-één speler in de open ruimte.

Dembele mist naar verwachting minstens vier wedstrijden in La Liga en het eerste deel van Barcelona’s Europese duel met Manchester United. Barca ontvangt Man United in het eerste deel van hun Europa League knock-out wedstrijd op 16 februari, met het tweede deel op Old Trafford een week later. Ze hebben LaLiga wedstrijden tegen Real Betis, Sevilla en Villarreal voor de United wedstrijd.

De Blaugrana staan voor een reeks van zes wedstrijden in 23 dagen, die wordt afgesloten met een dubbele wedstrijd tegen Manchester United in de Europa League. Barca zal wanhopig op zoek zijn naar goed nieuws over hun Franse ster, vooral met het eerste deel van hun Europa League-duel tegen Manchester United over minder dan drie weken.

De 25-jarige Dembélé kwam in 2017 bij Barcelona toen de club zijn eigen clubrecord voor transfers brak om hem over te nemen van Borussia Dortmund in een deal, inclusief toevoegingen, ter waarde van 147 miljoen euro (toen 175 miljoen dollar).

Add a Comment