Ousmane Dembele bevestigt opnieuw zijn toewijding aan Barcelona te midden van PSG-belangen

Ousmane Dembele beleeft zijn beste seizoen bij Barcelona sinds hij in 2017 bij de club kwam van Borussia Dortmund. Zijn contract bij de Catalaanse reuzen liep afgelopen zomer af, maar hij keerde al snel terug naar de club om een verlenging van twee jaar te tekenen.

Nu zijn huidige contract over 18 maanden afloopt, heeft Dembélé de wens uitgesproken om langdurig bij de Catalaanse club te blijven, waarbij PSG naar verluidt geïnteresseerd is in het veiligstellen van zijn handtekening wanneer zijn contract afloopt.

Gevraagd naar zijn gevoelens over een op handen zijnde overstap naar PSG, maakte Dembélé overduidelijk dat zijn focus uitsluitend op Barcelona ligt. “Vier maanden geleden heb ik een nieuw contract getekend bij FC Barcelona”, zegt hij tegen Eleven Sports. “Ik ben hier gelukkig. We zullen blijven werken met Barça.” Dembélé wordt al een tijdje in verband gebracht met PSG, wat misschien logisch is, aangezien hij een startende vleugelspeler was voor Frankrijk tijdens de laatste FIFA Wereldbeker en PSG het beroemdste team van het land is.

Dembele’s tijd bij Barcelona is met veel transferspeculaties onthaald en zijn seizoen is nu anders. Met zijn huidige positie bij de club is de kans echter kleiner dat ze de 25-jarige willen verkopen. De Fransman speelde dit seizoen regelmatig voor Barcelona, scoorde zes doelpunten en gaf zeven assists in 22 optredens in alle competities.

Ondertussen sprak de president van Barcelona, Joan Laporta, in een interview met SPORT over geruchten over het vertrek van Dembele en beweerde dat hij niet te koop is. “Als PSG hem probeert te contracteren, zullen we ze vertellen dat hij niet te koop is”, zegt Laporta tegen Cadena SER. “Hij is een van de belangrijkste spelers die we hebben.” Het is niet duidelijk of PSG Dembélé nu echt wil of dat het alleen maar papieren praatjes zijn, en of Laporta 70 miljoen zou afwijzen voor de kwieke buitenspeler of dat hij bluft.

Desondanks heeft Dembele zijn toewijding aan Barca opnieuw bevestigd in een interview met Eleven Sports. Sprekend voorafgaand aan de crunch-wedstrijd van dit weekend bij Atletico Madrid, bevestigde Dembélé dat hij tevreden is bij de club.

Add a Comment