Mishandelende WhatsApp-berichten van voormalig Barcelona-bestuur richting Lionel Messi gelekt

Leo Messi zal niet erg blij zijn met het door El Periodico onthulde nieuws, waarin gesprekken tussen het voormalige bestuur van Barcelona, onder leiding van Josep Maria Bartomeu, zijn uitgelekt. De winnaar van de zeven Ballon d’Or werd sensationeel bestempeld als een “hormonale dwerg” en “rioolrat” in WhatsApp-berichten van voormalige directeuren van Barcelona, zo is beweerd.

Het was de Spaanse krant El Mundo die in januari 2021 de volledige details van Messi’s contract publiceerde en de politie onderzoekt of de auteur en ontvangers van de blootgelegde e-mail de vertrouwelijkheidswetgeving hebben overtreden. Messi bracht het grootste deel van zijn carrière door bij de Catalaanse reuzen en behaalde een verpletterende hoeveelheid succes voor de La Liga-ploeg, maar dat heeft iedereen bij de club er niet van weerhouden de Argentijn in diskrediet te brengen.

SPORT heeft licht geworpen op de door de politie verzamelde WhatsApp-teksten waar Roman Gomez Ponti, hoofd juridische diensten onder Bartomeu, die van 2014 tot 2020 aan het roer stond van de Spaanse voetbalclub, in voorkomt. De teksten waren beledigend van aard omdat Ponti Bartomeu hekelde om zijn vriendjespolitiek ten opzichte van de 35-jarige. De opmerkingen werden naar verluidt gemaakt terwijl de bestuursleden de contractverlengingen van verschillende spelers, waaronder Messi, bespraken.

Een WhatsApp-gesprek tussen Gomez Ponti en Bartomeu werd onthuld: “Barto, echt, je kunt niet zo’n goed mens zijn met deze rioolrat”, schreef hij. De man noemde namen over hoe Messi volgens hem de club schaadde. Oriol Tomas, een voormalig vice-voorzitter, speculeert later dat Laporta, die op dat moment in de running was voor herverkiezing, achter het aanvankelijke lek van Messi’s contractgegevens naar El Mundo zat.

De gelekte bevindingen zijn afkomstig uit het “Barçagate” politieonderzoek naar mogelijke wandaden van de vorige raad van bestuur. Barcelona moest werken met een strikt salarisplafond, waardoor ze Messi’s contract uiteindelijk niet konden verlengen en hun talisman in 2021 vertrok naar de Franse club Paris Saint-Germain, samen met Kylian Mbappe en Neymar. Messi speelde van 2004 tot 2021 voor het seniorenteam van FC Barcelona. Hij scoorde 474 doelpunten voor hen in 520 wedstrijden. Onlangs leidde hij Argentinië naar zijn derde FIFA-wereldtitel.

Add a Comment