Messi negeert telefoontjes uit Barcelona

Lionel Messi is van plan om verder te praten met MLS-club Inter Miami na het negeren van telefoontjes van Barcelona – die willen dat hij het Camp Nou teruggeeft.

Barcelona profiteert van het feit dat het momenteel in de La Liga-regel van 1 op 1 zit en denkt erover na om een ​​mogelijke terugkeer van Lionel Messi naar het wintervenster te versnellen. In 17 seizoenen met Lionel Messi in de ploeg bereikte Barcelona telkens minimaal de laatste 16 van de Champions League. In twee seizoenen zonder hem zijn ze er niet in geslaagd om uit de groep te komen.

En nu, sprekend in de documentaire getiteld ‘Messi’, heeft een van de getrouwen van dat Manchester United-team, Rio Ferdinand, beschreven hoe het voor hem en zijn partij bijna onmogelijk was om de zevenvoudig winnaar van de Ballon d’Or te stoppen. Lionel Messi worstelde in zijn eerste jaar bij Paris Saint-Germain, maar het seizoen 2022-23 heeft laten zien dat hij terug is op het niveau dat velen van de 35-jarige verwachten.

Er wordt beweerd dat de voorzitter van Barcelona, ​​Joan Laporta, pogingen heeft ondernomen om contact op te nemen met de Argentijn door middel van telefoontjes van tussenpersonen, maar Messi heeft geen interesse getoond om te antwoorden. Laporta wil Messi terug in het intervenster, gebruikmakend van de huidige fair play-situatie. Volgende zomer zal Barca waarschijnlijk de 1-4 regel hanteren, wat het moeilijker zal maken.

De verstandige analyse is waarschijnlijk dat Barcelona ongelijk had om van Messi af te komen toen ze dat deden, maar dat het volgend jaar opnieuw inhuren niets zal oplossen.

Het zal interessant zijn om te zien of PSG Messi dit seizoen voorbij kan houden, die chemie blijft vormen met Kylian Mbappé en verder gaat waar hij was gebleven met Neymar Jr. tijdens hun tijd in Camp Nou. Maar de maatstaf voor Messi’s grootheid is dat de statistieken nog niet de helft van het verhaal vertellen. Ze vertellen je niet over zijn visie, over zijn onbeschaamdheid, over een technisch niveau dat boven alle andere staat. Qatar 2022 wordt het laatste WK van Messi, maar er kunnen nog een paar etappes in zijn clubcarrière volgen.

Add a Comment