Marcos Alonso kijkt uit naar langere tijd bij Barcelona

Marcos Alonso komt uit een van de meest illustere voetbalfamilies uit de geschiedenis. Zijn grootvader, Marquitos, was een Real Madrid-legende en won in zijn tijd bij de club vijf Europacups en vijf La Liga-titels. De ervaren fullback kwam van Chelsea om meer diepte toe te voegen aan de linksbackpositie van de club, die op dat moment Jordi Alba als enige erkende optie had. Hij keek terug op zijn voetbalcarrière en zijn begin, zonder het heden en de toekomst te vergeten. De verdediger gaf toe dat hij, ondanks zijn Real Madrid-verleden, altijd een zwak heeft gehad voor Barcelona.

Volgens Marca heeft Alonso nu toegegeven dat hij altijd al bij Barcelona wilde spelen, omdat de Spaanse reuzen al van jongs af aan zijn favoriete voetbalclub zijn. De in Madrid geboren speler heeft bij zijn komst een eenjarig contract getekend, en er wordt al gespeculeerd dat Barca hem met nog een paar seizoenen wil verlengen. Volgens een rapport van ESPN is Alonso in vergevorderde gesprekken met Barcelona om zijn contract met twee jaar te verlengen.

Alonso kwam dit seizoen 10 keer in actie voor de ploeg van Xavi en toonde zijn veelzijdigheid door als linksback en centrale verdediger te spelen. Alonso bleef echter op de bank toen Real Madrid Barcelona met 3-1 versloeg in de eerste El Clasico van het seizoen in het Santiago Bernabeu. Hoewel de voormalige Chelsea ster nog niet Barça’s eerste keus is als linksback, is Alonso’s vermogen om centraal achterin te spelen nuttig gebleken, vooral tijdens een blessure crisis eerder dit seizoen.

De 31-jarige Spaanse verdediger bracht meer dan 5 jaar door bij Real Madrid, nadat hij van 2005 tot 2010 uitkwam voor de jeugdteams van Los Blancos, van de Onder-17s tot Real Madrid Castilla. “Ik proefde Real Madrid met tegenzin, mijn ouders lachten me uit, maar het was de beste manier voor mij om me te ontwikkelen.” Alonso zei in een interview met Sport.

“In mijn huis zijn we altijd van Barça geweest en uiteindelijk was het het team waar mijn vader bij hoorde”, zei hij. Wat de Spaanse verdediger echter niet heeft geholpen, is dat de Catalaanse reuzen interesse hebben getoond in meerdere linksbacks. Caio Henrique, Alejandro Grimaldo, Javi Galan en Alex Moreno zijn in verband gebracht met de club.

Barcelona staat momenteel twee punten voor op Real Madrid in La Liga. Ze zullen naar Pamplona reizen tegen Osasuna voor een zeer zware wedstrijd in de hoop hun voorsprong uit te breiden.

Add a Comment