Franck Kessie’s toekomst bij Barcelona is onzeker door interesse van de Premier League

Barcelona-middenvelder Franck Kessie is er niet in geslaagd veel minuten te maken in Camp Nou en dat heeft de laatste weken de speculatie over zijn toekomst aangewakkerd. Volgens een door SPORT gepubliceerd rapport zou Barcelona in januari een aantal interessante aanbiedingen kunnen krijgen voor zomeraankoop Franck Kessie. Een van hen is Aston Villa, die bereid zijn bijna 14 miljoen euro uit te geven voor de Ivoriaan in de winter.

Het is een moeilijke tijd geweest voor Kessie, 25 sinds hij in de zomer op een gratis transfer naar Barca verhuisde na het aflopen van zijn contract bij AC Milan. De Ivoriaanse middenvelder heeft 13 wedstrijden gespeeld, waarvan slechts vijf als starter. Hij tekende bij de Blaugranes op een Bosman beweging na een briljante periode bij AC Milan, die hen naar hun eerste Serie A overwinning in meer dan tien jaar leidde. Tijdens zijn periode in San Siro was de Ivoriaan een cruciale speler in het eerste elftal, met 37 doelpunten en 16 assists in 223 wedstrijden voor de Serie A-reuzen. Dit seizoen heeft hij echter moeite om regelmatig in actie te komen voor de ploeg van Xavi Hernandez.

Barça zal zijn mogelijkheden moeten analyseren, maar vanuit economisch oogpunt is het een vrij positieve operatie als men bedenkt dat Franck Kessié de afgelopen zomer voor nul procent naar AC Milan kwam. Mundo Deportivo meldt dat Barcelona van plan is om Manchester City-middenvelder Ilkay Gundogan in januari over te nemen, en vreest dat Kessie binnenkort vertrekt. De Blaugrana hebben een geschiedenis van het tekenen en verkopen van spelers met winst, zoals ze deden met Emerson in 2021.

Rapporten hebben eerder beweerd dat Kessie geen interesse heeft om Barça in januari te verlaten. Ook zijn zaakwaarnemer kwam naar buiten om de geruchten van zich af te schudden en zei: “Kessie is erg gelukkig bij Barça en bij Barcelona. Hij zal blijven werken om een plaats in het team te verdienen.” De Spaanse journalist Javier Miguel beschouwde Kessie echter als de slechtste ondertekening van Xavi’s ambtstermijn in het Nou Camp.

Barcelona’s januari transfers zullen grotendeels afhangen van het WK. En aangezien Ivoorkust zich heeft gekwalificeerd voor het toernooi, zou Kessie een van de belangrijkste spelers in de tweede helft van het seizoen kunnen worden. Kessie herstelt momenteel van een hamstringblessure, opgelopen tijdens Barcelona’s 4-2 overwinning op Viktoria Plzen in de UEFA Champions League eerder deze maand. Naar verwachting is hij over zes weken weer fit.

Add a Comment