Barcelona overweegt verkoop Frenkie de Jong temidden van Manchester United-link

Home » Blog » Barcelona overweegt verkoop Frenkie de Jong temidden van Manchester United-link

De toekomst van Nederland-ster Frenkie de Jong bij Barcelona blijft onduidelijk nadat clubleider Jordi Cruyff zich cryptisch uitliet over de middenvelder.
De Jong lijkt ondanks enkele veelbelovende optredens niet aan te slaan. De 25-jarige heeft zijn beste vorm op clubniveau hervonden en lijkt in de plannen van Xavi Hernandez te staan. De Nederlandse middenvelder had verschillende voorstellen om van club te veranderen. Manchester United was het meest geïnteresseerd in zijn diensten, maar hij wilde zijn droom om te slagen in Camp Nou niet opgeven.
De Jong werd tijdens de zomerse transferperiode in verband gebracht met een overstap naar Manchester United. Ook de Red Devils zouden met de Spaanse club tot een akkoord zijn gekomen, maar de speler weigerde te vertrekken. De Blaugrana-man is momenteel met Nederland op het WK 2022, maar werd gevraagd naar geruchten over een overstap naar United. “Ik zit op een WK, ik ga niet over clubs praten…”, antwoordde hij. De Jong was echter meer openhartig over Oranje in de aanloop naar de wedstrijd tegen Qatar.
Het valt echter niet te ontkennen dat de 25-jarige speler de ideale speler is om in het systeem van Erik ten Hag te passen, aangezien hij bij Ajax onder zijn landgenoot floreerde. Maar volgens Enric Masip heeft Barça voorzitter Joan Laporta op geen enkel moment overwogen hem te transfereren. Desondanks was Barcelona bereid de speler te gelde te maken vanwege hun financiële beperkingen.
De Jong heeft 17 wedstrijden voor Barca gespeeld, twee doelpunten gemaakt en een assist gegeven. Hij is echter geen vaste waarde geweest, want hij stond 13 keer in de basis.

Add a Comment