Barcelona is geïnteresseerd in Ilkay Gundogan op vrije transfer

Met de huidige precaire financiële situatie van Barcelona, zijn de clubs actief op zoek gegaan naar vrije spelers voor deze zomer. Naar verluidt overwegen ze serieus om in de zomer Ilkay Gundogan van Manchester City te contracteren. Volgens het rapport zijn de Spaanse reuzen op zoek naar versterkingen op het middenveld voor volgend seizoen, waarbij vooral spelers met aflopende contracten interessant zijn.

Het contract van Gündogan in het Etihad Stadium loopt aan het einde van het seizoen af en hij is beschikbaar op basis van een Bosman-deal. De Blaugrana, onlangs gekroond tot Spaanse Super Cup kampioenen, richten zich op middenvelders met aflopende contracten, met Chelsea speler N’Golo Kanté onder de namen die in verband worden gebracht met een verhuizing naar Camp Nou. The Telegraph meldt dat Barcelona weliswaar Kante heeft overwogen, maar dat het ernaar uitziet dat hij een nieuwe deal bij Chelsea zal tekenen.

De 32-jarige Gündogan was de afgelopen seizoenen een sleutelfiguur voor Pep Guardiola’s City. De Duitse ster werd in de zomer benoemd tot aanvoerder na het vertrek van de Braziliaanse kampioen Fernandinho en blijft een vaste waarde. Maar er is een gevoel dat de Duitser goed zal passen bij de speelstijl van Barca, omdat hij al zeven jaar onder Pep Guardiola speelt bij Man City. Gündogan heeft een fantastisch passingvermogen, en zijn link up spel is soms uitzonderlijk. Hij zou niet misstaan op het middenveld van Barcelona, dus op die basis alleen al zou hij een zeer goede ondertekening zijn, afhankelijk van de financiën.

Terwijl City Gundogan een nieuwe deal zou kunnen aanbieden, zijn jongere talenten als Jude Bellingham en Declan Rice naar verluidt beschikbaar in de zomer. De Duitser was Pep Guardiola’s eerste transfer toen hij zeven jaar geleden in 2016 bij de club kwam. Sinds zijn komst speelde hij een belangrijke rol in de vier Premier League-titels van de club.

Nu Sergio Busquets Barcelona deze zomer gaat verlaten, hoopt de LaLiga-club hun middenveldafdeling te versterken als ze meer trofeeën willen toevoegen aan hun collectie onder Xavi. Voor Gundogan zou een overstap naar Barcelona een geweldige volgende stap zijn, nu hij aan het eind van zijn uitzonderlijke carrière komt. De spelmaker hoopt dit seizoen nog meer zilverwerk toe te voegen voordat hij aan het eind van de campagne vertrekt of bij de club blijft.

Add a Comment