Barcelona denkt nog steeds verdediger Julian Araujo te kunnen inschrijven

Barcelona is er niet in geslaagd een deadline day move te maken voor LA Galaxy-verdediger Julian Araujo, maar hoopt nog steeds de jongeling binnen te halen. De situatie rond de transfer van deze verdediger naar Barcelona blijft in verwarring, nu de LaLiga-club een beroep doet op het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) in een poging om de speler geregistreerd te krijgen.
Barcelona-directeur Mateu Alemany heeft gezegd dat de club nog steeds hoopt Araujo te kunnen contracteren, nadat een verhuizing in januari niet kon worden afgerond omdat de club het papierwerk 18 seconden te laat indiende. De 23-jarige speler zette vorig seizoen een contract op papier dat hem tot 2026 bij Barcelona zou houden, wat als een belangrijke stap werd beschouwd ondanks de belangstelling van Liverpool en Manchester United. Het was de bedoeling dat de full-back bij Barça Atlètic zou komen, maar ook dat de deuren van het eerste elftal voor hem open zouden staan.
Alemany zei vanmorgen: “Vanuit ons oogpunt was er een fout in het CMS systeem van de FIFA, het posten van een document, afgewezen vanwege het gewicht.” Volgens Mundo Deportivo is Barcelona rustig over de situatie van de Uruguayaanse international en werkt het eraan om zijn inschrijving op 1 juli, wanneer het zomerse transfervenster officieel opengaat voor zaken, te voltooien.
LA Galaxy coach Greg Vanney leek ook hoopvol dat de deal rond zou komen en gaf toe dat dit niet de eerste ploeg is waar Barca om vraagt. Juanmarti heeft ook gemeld dat Araujo’s familie erg enthousiast is over de komst van de speler naar Barcelona in de komende maanden, ook al is de overstap iets minder dan zes maanden verwijderd van voltooiing.
Araujo is een Mexicaans international en staat hoog aangeschreven in MLS-kringen, omdat hij op 21-jarige leeftijd al een eeuw aan optredens heeft gehad voor de Galaxy. Araujo kon de komende vijf maanden gewoon meetrainen met Barcelona en wennen aan zijn nieuwe omgeving. Maar hij moet nu afwachten of hij zijn droomstap naar Barcelona kan maken of dat hij bij LA Galaxy blijft.

Add a Comment