Barcelona aarzelt om Hector Bellerin’s contract in Camp Nou te verlengen

Barcelona is van plan Hector Bellerin komende zomer te ontslaan, waarbij AS meldt dat het prestatieniveau van de verdediger sinds zijn komst van Arsenal veel lager is dan verwacht. De 27-jarige kwam pas afgelopen zomer naar Barça, nadat Arsenal zijn contract had ontbonden. De Spanjaard is echter niet helemaal terug bij zijn geboorteclub.

Bellerin groeide op in de stad en sloot zich op achtjarige leeftijd aan bij de befaamde jeugdopleiding van Barça. Maar hij vertrok op zijn 16e naar Arsenal en kreeg nooit de kans om een eerste wedstrijd te spelen voor zijn geboorteclub, totdat hij dit seizoen weer bijtekende. Bellerin werd vorig seizoen uitgeleend aan zijn vaders jeugdclub Real Betis en beleefde daar een schitterende tijd.

Nu wil Bellerin, die nog maar 27 is en geschat wordt op ongeveer 20 miljoen pond, echter zijn contract bij Barcelona verlengen. Maar de sportieve leiding heeft hem slechts een overeenkomst voor een seizoen aangeboden en zijn verlenging zal uitsluitend afhangen van zijn prestaties in de tweede helft van het seizoen.

Maar Bellerin is in de aanloop naar de wereldbeker slechts drie wedstrijden in alle competities begonnen. Hij heeft een aantal fitheidsproblemen gehad en heeft niet op het gewenste niveau gepresteerd wanneer hij fit en beschikbaar was. En volgens AS wil Barcelona hem in januari doorschuiven. De Catalaanse club is teleurgesteld in Bellerin sinds zijn verhuizing. Ze denken niet dat de verhuizing een fout was vanwege de lage kosten. Maar het lijkt erop dat Bellerin in de zomer weer een vrije speler wordt.

Bovendien zijn Xavi & co. in januari al op zoek naar een nieuwe rechtsback, wat het einde van Bellerins tijd zou kunnen betekenen. Barcelona zou openstaan voor de verkoop van Bellerin, omdat ze nog steeds worstelen met de Financial Fair Play-kwesties en een verkoop zouden verwelkomen. “Op dit moment heb ik een eenjarig contract. Ik wil graag verlengen, maar dat hangt van beide partijen af.” aldus Bellerin. Bellerin kwam natuurlijk door het jeugdsysteem van Barcelona, dus het was altijd zijn droom om voor hen te spelen. Het is dan ook begrijpelijk dat na een jaar de droom van zijn vader te hebben geleefd, het nog beter voelt om zijn eigen droom te leven.

In de tussentijd zou AS Roma interesse hebben om de Spaanse international in januari te contracteren. Manager Jose Mourinho wil met voorrang een rechtsback halen en heeft Bellerin als doelwit aangewezen. En het lijkt erop dat Barca de 27-jarige niet in de weg zal staan als er een acceptabel bod komt. En Bellerin is naar voren gekomen als het favoriete doelwit van de Giallorossi-baas om Karsdorp te vervangen, nadat hij de verdediger van dichtbij heeft bekeken tijdens hun tijd in de Premier League.

Add a Comment