Bundesliga ster Youssoufa Moukoko droomt van Barcelona

Volgens een bericht van SPORT droomt Liverpool-doelwit Youssoufa Moukoko ervan om in de zomer naar Barcelona te komen. In de tussentijd streeft Barcelona naar goedkope transfers voor ten minste de komende twee jaar, en zoals voetbaldirecteur Mateu Alemany heeft laten zien, is hij erop gebrand gratis transfers binnen te halen.

Youssoufa Moukoko is al een van de spannende vooruitzichten van het WK geworden. Zijn doorbraak in de Bundesliga heeft de aandacht getrokken van het hele continent, terwijl zijn contract op 30 juni afloopt. Diario Sport denkt dat Barca klaar is om mee te doen aan de race om de 18-jarige aan te trekken omdat “hij graag in Camp Nou zou willen spelen.”

SPORT zegt dat Moukoko zich graag bij Barcelona wil aansluiten. Maar het wonderkind wil liever een nieuw contract tekenen bij Borussia Dortmund als de voorwaarden gunstig zijn. En Barcelona – dat Moukoko nauwlettend in de gaten houdt naast La Liga rivalen Real Madrid – zal te maken krijgen met nieuwe concurrentie van Bayern München voor de handtekening van de jongeling.

De FC Barcelona weet dat om terug te gaan om te procederen door alle titels in elk seizoen, met name de League, moet zijn personeel te versterken tijdens elke markt en elke kans die aanwezig te vallen. Terwijl degenen binnen Blaugrana hebben geen vragen over het talent van de veelzijdige forward, de club zal alleen proberen om de deal gedaan te krijgen als het betekent dat hun financiële structuur niet wordt beïnvloed.

Volgens Sport zal Moukoko prioriteit geven aan zijn continuïteit bij Dortmund, maar wil hij garanties over Champions League-voetbal en een betaalbare vrijwaringsclausule, a la Erling Haaland. Moukoko is een uitzonderlijk talent. Bij Dortmund heeft hij zes doelpunten gemaakt in acht wedstrijden. De Duitse coach heeft niet geaarzeld hem mee te nemen naar het WK en hij zou een belangrijke speler kunnen zijn. Clubs zullen ongetwijfeld benieuwd zijn hoe Moukoko het doet in Qatar en als hij indruk maakt, zal de concurrentie voor zijn handtekening alleen maar toenemen.

Barcelona tekende afgelopen zomer Robert Lewandowski en de veteraan-spits is tot nu toe top. Maar de Poolse international is ver in de dertig en nadert de laatste fase van zijn illustere carrière. Daarnaast hebben de Catalaanse reuzen de ontwikkeling van de 16-jarige Argentijnse jongeling Gianluca Prestianni in de gaten gehouden en in oktober had de agent van de speler ook een ontmoeting met Barcelona-managers Mateu Alemany en Jordi Cruyff.

Voorlopig lijkt Barça de club met een betere positie voor zijn traspaso naar de finale van het seizoen. Terwijl hun wederopbouw op de goede weg is, is het ook belangrijk om op te merken dat het verlaten van de Champions League in de groepsfase een enorme deuk in hun vooruitgang heeft geslagen. Als Barcelona de Duitse international zou willen binnenhalen, zou dat waarschijnlijk het vertrek van een van hun andere opties versnellen. Dat is mogelijk, aangezien Ousmane Dembele waarschijnlijk zijn contract zal verlengen of komende zomer zal worden verkocht.

Add a Comment