Barcelona gaat onderhandelingen aan met Youssoufa Moukoko

Barcelona gaat onderhandelen met de tiener Youssoufa Moukoko, nadat hij zijn laatste contractaanbieding heeft afgeslagen. De tieneraanvaller zit in het laatste jaar van zijn contract bij de Bundesliga giganten en wordt achtervolgd door verschillende clubs, waaronder Chelsea en Manchester United.

Op dit moment kan Moukoko in januari met buitenlandse clubs praten over voorcontracten en is zijn toekomst op lange termijn in onzekerheid gehuld. ‘BILD’ geïnformeerd dat de forward het laatste aanbod van vernieuwing van de Dortmund geweigerd en opent de deuren naar een uitgang van de Signal Iduna Park, die had een soculento loon van vijf miljoen aan het jaar, meer een ‘bonus’ door zijn vernieuwing.

Barcelona is slechts een van de vele clubs die geïnteresseerd zijn in Moukoko, die al sinds zijn 15e als ster wordt gezien. Zij zullen echter niet toegeven aan een biedingsstrijd voor Moukoko. Tegelijkertijd probeert Dortmund zelf de 18-jarige over te halen om ook na de huidige campagne in het Signal Iduna Park te blijven.

Volgens het rapport zouden de Catalaanse reuzen openstaan voor een vrije transfer van Moukoko, maar zijn ze niet bereid om in januari geld uit te geven zes maanden voordat hij een vrije speler wordt. Als gevolg van de ingewikkelde economische situatie van de culés en de grote limitantes met de “fair play” financiële, het beeld van de City Condal alleen stelt zijn inlijving als het komt als vrije agent van gezicht naar het volgende seizoen.

Nadat Barcelona de afgelopen twee jaar een salarisstructuur heeft vastgesteld waaraan het contract van elke speler moet voldoen, zal Barcelona met Moukoko praten, maar hem uitleggen dat hij de geboden voorwaarden moet accepteren als hij voor Barcelona wil spelen. Moukoko heeft dit seizoen in 14 Bundesliga wedstrijden zes doelpunten en vier assists gemaakt. Met zijn 18 jaar is hij een van de populairste jonge talenten in de Duitse topklasse. De voormalige St Pauli maakte zijn debuut voor Duitsland in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Oman in november voor het WK, en hij kwam in de laatste minuut van Die Mannschaft’s openingswedstrijd tegen Japan (2-1) in Groep E in actie.

Add a Comment